Лазер в стоматології

img
Лазер в стоматологіїМабуть, немає такої людини, у якої б не виникала потреба відвідати стоматолога. А згідно даних Всесвітньої організації охорони здоров’я, в наші дні практично все доросле населення страждає на гінгівіт або пародонтит.

Проте саме поняття «здорові зуби» має прямий зв’язок ще й з таким позитивом, як здорова ротова порожнина, здоровий шлунок, здоровий сон, природна краса тощо.

В сучасних стоматологічних клініках використовуються новітні технології лікування зубів та ясен. За допомогою високотехнологічного медичного обладнання кваліфіковані спеціалісти безболісно та ефективно лікують складні хвороби зубів і ротової порожнини. Медичне обладнання та його сучасність грають не останню роль у якості послуг.

Серед переваг лазера (у порівнянні з медичною технікою попереднього покоління) можна відзначити, що окрім відсутності болю і стресу, він гарантує пацієнту безумовну стерильність виконаних процедур, психологічний комфорт і швидке одужання. Вже навіть не говорячи про найголовніше – досягнення надійного результату.

Лазерні технології використовуються при лікуванні гіперчутливих зубів та їх шийок, відновленні зубів та коренів, лікуванні та профілактиці захворювань м’якої порожнини рота – видалення гіпертрофованих м’яких тканин, розкриття або дренаж абсцесів тощо. Сфера використання лазеру поширюється також на лікування та профілактику захворювань пародонту, відновлення кісткової тканини, лікування міжкореневих гранулем, встановлення імплантатів.

Під час проведення хірургічних операцій за допомогою стоматологічного лазера внаслідок впливу високої температури настає гемостаз, втручання здійснюється практично на безкровному операційному полі.

І поскільки лазерне опромінення є могутнім стерилізуючим засобом, то безпосередньо забезпечується стерильність, і таким чином відпадає загроза інфікування під час хірургічного втручання. Крім того, лазер швидко діє на тканини, стимулюючи в них природні відновлювальні процеси, що дає високий естетичний ефект.

За допомогою лазера також можна зупинити кровотечу, викликану традиційними методами лікування.

Серед поширених методів лікування важкого захворювання ясен – традиційні хірургічний і механічний та ультразвуковий. Останній метод має ряд переваг над традиційними, але його недоліками є травмування слабких та чутливих ясен, зубного кореня.