Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич зустрівся з представниками Місії Всесвітньої організації охорони здоров'я

img

Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич зустрівся з представниками Місії Всесвітньої організації охорони здоров'я, які прибули до України для надання консультативної допомоги.

У складі делегації - медичні експерти з Данії, Швеції, Росії, Великої Британії, Німеччини, які є фахівцями з епідеміології, вірусології, інтенсивної терапії, інфекційних хвороб, лабораторної діагностики, ін.

Це - місія швидкого реагування, яка була створена протягом вихідних на прохання української сторони. Відкриваючи зустріч, Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич подякував колегам та зазначив: "Консультативна допомога нам вкрай потрібна у нинішній ситуації. Як відомо, на території України підтверджено циркуляцію вірусу A/H1N1, це наш основний ворог і з вашою допомогою ми спробуємо його подолати. На жаль, у суспільстві спостерігається політизація проблеми, і ми вважаємо, лише фахівці-медики можуть заспокоїти суспільство".

У свою чергу керівник місії ВООЗ Юкка Пуккіла сказав, що місія прибула саме для того, щоб на професійному рівні визначитися в чому причина збільшення складних випадків захворювання та надати рекомендації українським лікарям.

Міжнародні експерти працюватимуть в Україні протягом двох тижнів, і за необхідності продовжать перебування в державі. Вже завтра вони відбудуть до Львівської області, де вивчатимуть ситуацію в епіцентрі спалаху. Після вивчення ситуації будуть надані рекомендації Міністерству охорони здоров'я.

Спільно з першим заступником міністра охорони здоров'я України Василем Лазоришинцем керівник місії ВООЗ Юкка ПУККІЛА взяв участь у брифінгу для преси, який традиційно проводиться в Міністерстві охорони здоров'я з метою оперативного інформування про ситуацію в державі з захворюваності на грип та ГРВІ.

Прес-служба МОЗ України