У санаторіях Дніпропетровщини в 2012 році оздоровились майже 15 тисяч жителів регіону та України

img

У санаторіях Дніпропетровщини в 2012 році оздоровились майже 15 тисяч жителів регіону та УкраїниНа Дніпропетровщині під керівництвом губернатора Олександра Вілкула активно розвивається система санаторно-курортного оздоровлення. Особливості роботи санаторіїв Дніпропетровської області обговорили на першій регіональній конференції «Природні можливості санаторно-курортного лікування на Дніпропетровщині». У конференції взяли участь головні лікарі мережі санаторіїв області, представники профспілок та медичні фахівці.
На Дніпропетровщині функціонує чотири санаторії для дорослих: «Славутич» (м.Верхньодніпровськ), «Новомосковський» (м.Новомосковськ), «Дніпровський» (м.Дніпродзержинськ) та «Сонячний» (с.Вербки Павлоградського району). У 2012 році майже 15 тис жителів регіону та України оздоровились в цих санаторіях.

«Дніпропетровщина - це не лише потужний промисловий, науковий, культурний центр, а й регіон, де є унікальні природньо-лікувальні можливості. За природними ресурсами та якістю послуг санаторії нашого регіону складають гідну конкуренцію популярним курортам України», - сказав голова Дніпропетровського регіонального відділення асоціації курортологів і фізіотерапевтів Олександр Андрієнко.

Усі  чотири санаторії Дніпропетровщини надають широкий спектр послуг відпочиваючим. Це кліматотерапія (повітряні та сонячні ванни, соляна кімната, в якій відтворений мікроклімат справжньої соляної печери), лікувальна фізкультура (гімнастика, фітнес, плавання, ближній туризм тощо), водолікування (різноманітні ванни, душі, сауни та лазні), апаратна фізіотерапія (ультразвукова терапія, інгаляції та інше), лікувальний масаж.

Також у цих санаторіях застосовуються такі види терапії, як фітотерапія, медикаментозна терапія, ароматерапія,  мануальна терапія та інші.