Олександр Вілкул: «Вже виконано 100 % підготовчих робіт для створення акушерського блоку регіонального перинатального центру»

img

Олександр Вілкул: «Вже виконано 100 % підготовчих робіт для створення акушерського блоку регіонального перинатального центру»Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо реконструкції акушерського блоку обласного перинатального центру, який створюється в рамках реалізації національного президентського проекту «Нове життя». Завдяки роботі центру буде значно покращено медичну допомогу дітям та матерям Дніпропетровщини.

«Дніпропетровська область на практиці реалізує системні засади державної політики Президента України Віктора Януковича в медичній галузі. Наразі реалізується Національий проект, яким передбачено створення перинатальних центрів по всій Україні. На Дніпропетровщини створюється два перинатальних центри: обласний у Дніпропетровську та міжрайонний у місті Кривий Ріг», – сказав Олександр Вілкул.

Обласний перинатальних центр у Дніпропетровську створюється під керівництвом губернатора Олександра Вілкула у рамках реалізації національного президентського проекту «Нове життя – нова якість охорони материнства та дитинства». Центр забезпечить надання доступної високоякісної спеціалізованої допомоги вагітним та новонародженим Дніпропетровщини. До складу цього центру входитимуть акушерський стаціонар, а також неонатальний центру для немовлят і відділення інтенсивної терапії.

Олександр Вілкул: «Вже виконано 100 % підготовчих робіт для створення акушерського блоку регіонального перинатального центру»Реконструкцію Дніпропетровського пологового будинку № 2 під акушерський блок пренатального центру розпочато в жовтні цього року. Наразі вже виконано 100 % підготовчої роботи. Акушерський блок почне приймати пацієнтів вже влітку наступного року. Планується, що в цьому відділені прийматимуть  4 тисячі пологів у рік. Одночасно тут зможуть знаходитися 89 вагітних та жінок з новонародженими.

«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в Дніпропетровську створюється потужний обласний перинатальних центр. До акушерського відділення цього центру зі всієї області направлятимуть вагітних жінок з ускладненнями. В цьому відділенні буде сконцентровано новітнє спеціалізоване обладнання та висококваліфіковані фахівці. Це дозволить збільшити ефективність заходів по збереженню здоров’я матерів і малюків та підвищить безпечність тяжких пологів», – наголосила начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Довідково:

Національний проект «Нове життя», який старував у 2011 році, здійснюється під патронатом Президента України Віктора Януковича. Мета проекту – забезпечення населення доступною висококваліфікованою медичною допомогою, створення комфортних умов для народження та виходжування дітей шляхом організації в Україні мережі перинатальних центрів.

Олександр Вілкул: «Вже виконано 100 % підготовчих робіт для створення акушерського блоку регіонального перинатального центру»Мета створення центрів – підвищення якості висококваліфікованої консультативно-діагностичної та лікувально-профілактичної допомоги жителям області шляхом концентрації в одному закладі акушерської, неонатологічної та педіатричної служб.

Обласний перинатальний центр створюються на базі обласної дитячої лікарні та Дніпропетровського пологового будинку № 2. Вони знаходяться поруч одне з одним. Потужна матеріально-технічна база закладів та їх кадровий потенціал створюють оптимальні умови для відкриття перинатального центру.

Міжрайонний перинатальний центр, який створюється на базі Криворізького пологового будинку №2, буде забезпечувати спеціалізованою медичною допомогою 850 тисяч жителів міста та п’яти прилеглих сільських районів. Наразі вже введено в експлуатацію першу чергу перинатального центру. Зокрема, пологовий будинок, відділення гінекологічне та патології вагітних, а також сучасне центральне стерилізаційне відділення, кисневий пункт, харчовий блок та котельня.

Фото з сайту adm.dp.ua