Благодійна акція «ДОБРА СПРАВА»

img

Благодійна акція «ДОБРА СПРАВА»27 жовтня 2011 року у конференц-залі ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» відбулася презентація благодійної акції «ДОБРА СПРАВА».

У заході взяли участь представники організаторів акції (Благодійна фундація «Відкриті серця України», ПАТ «Перший Інвестиційний Банк») та партнери проекту (ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України», компанія «ВКС Україна»).

Як відзначили представники організаторів акції президент БФ «Відкриті серця України» Євген Полтенко та заступник Голови Правління ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» Еліна Полонська, акція «ДОБРА СПРАВА» має на меті збір коштів для забезпечення нового корпусу Центру дитячої кардіології та кардіохірургії сучасним мультимедійним обладнанням і програмним забезпеченням. Акція розпочалася 24.10.2011 і триватиме до 24.01.2012 в усіх відділеннях ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» (30 відділень у 11 регіонах України).

При цьому, акція є лише початком реалізації проекту створення національної телемедичної системи, яка за допомогою відеоконференцзв’язку об’єднає медичні заклади України. Це дозволить проводити повноцінні медичні консультації дистанційно, що, в свою чергу, знизить ризик ускладнень у пацієнтів у два-три рази і в п'ять-шість – підвищить шанси на досягнення позитивного клінічного результату.

На думку головного лікаря ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України» Володимира Жовніра практичний досвід роботи Центру та й загальносвітова практика доводять ефективність використання сучасних телекомунікаційних технологій у медичній практиці. Адже лише економічний ефект від впровадження дистанційної діагностики дозволяє виключити невиправдані витрати на транспортування пацієнтів. Тому Центр вітає кожну ініціативу, спрямовану на забезпечення лікарів устаткуванням необхідним для повноцінної роботи та порятунку дитячих життів.

За словами Євгена Полтенко акція «ДОБРА СПРАВА» є логічним продовженням розпочатої ще наприкінці 2010 року співпраці між Благодійною фундацією «Відкриті серця України» і Центром дитячої кардіології та кардіохірургії. В результаті цієї співпраці Центр вже отримав унікальне медичне обладнання на загальну суму 55 тис. грн. Це обладнання зробило можливим в трьох операційних Центру, за потреби, одночасно оперувати трьох новонароджених.

4 жовтня 2011 року за ініціативи Благодійної фундації «Відкриті серця України» на базі Центру відбулося перше тестування системи відеоконференцзв'язку в локальних мережах Центру і через Інтернет з використанням програмного серверу відеоконференцій VideoPort VCS. У двогодинному сеансі одночасно брали участь окрім фахівців Центру, кардіологи із Херсонської обласної лікарні. Сеанс постійно супроводжувався прямою відеотрансляцією із двох операційних різних корпусів Центру (на вул. Чорновола та вул. Мельникова). Після наочного використання та жвавого обговорення можливостей нової системи, учасники тестування відзначили перспективність її використання у своїй медичній практиці. Особливо слід відзначити, що подібне програмне рішення, на відміну від існуючих апаратних, робить можливим впровадження сучасних телекомунікаційних технологій навіть для найвіддаленіших куточків України.

Довідково:

Благодійна фундація «Відкриті серця України» розпочала свою роботу в 2009 році, реалізує низку проектів в сферах охорони здоров’я, освіти, спорту і екології.

ПАТ «Перший Інвестиційний Банк» створено 20 червня 1997 р. Банк є членом Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з 2000 року. Має міжнародний сертифікат системи менеджменту якості (стандарт ISO 9001:2008).