Епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ не досягнуто ні на одній території Луганщини. – Анатолій Докашенко.

img
Як свідчать дані оперативного епідеміологічного аналізу, Луганська область перевищила епідемічний поріг захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції. Рівень захворюваності в цілому складає 55,5 на 10 тисяч населення при епідемічному порозі 49,1 на 10 тисяч населення, поріг захворюваності перевищено на 13%.
«Проте епідемічного (перевищення епідемічного порогу на 50%) рівня захворюваності не досягнуто ні на одній території області», – підкреслив головний державний санітарний лікар Луганської області Анатолій Докашенко, коментуючи епідемічну ситуацію з захворюваності на грип та ГРВІ в Луганській області за 48 тиждень 2010 року.
За його словами, зареєстровано 2 випадки захворювання на грип (клінічно) у Лутугинському районі. Усього за 48 тиждень на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіло 12496 осіб.
Тижневий епідемічний поріг захворюваності на грип та ГРВІ перевищено на 8 адміністративних територіях. Зокрема, у містах: Луганськ – на 2%, Антрацит – на 2%, Краснодон – на 23%. Також перевищено поріг у таких районах: у Кремінському та Попаснянському – на 4%, Лутугинському – на 34%, Сватівському – на 13% та Старобільському – на 18%.
Епідемічні пороги захворюваності на грип на ГРВІ дітей перевищено в усіх вікових групах. Закрито для проведення протиепідемічних заходів у зв’язку з високим рівнем захворюваності на ГРВІ 1 школу у Лутугинському районі.
Госпіталізовано за тиждень 567 осіб, з них дітей до 17 років – 451 (80%).
На завершення головний державний санітарний лікар області запевнив, що ДЗ «Луганська обласна санітарно-епідеміологічна станція» МОЗ України забезпечена усім необхідним для роботи в умовах епідемії сезонного грипу.