НА ПОЛТАВЩИНІ ПОКАЗНИКИ ЗАХВОРЮВАНОСТІ НА ГРВІ ТА ГРИП УТРИЧІ НИЖЧІ, НІЖ У ВІДПОВІДНИЙ ПЕРІОД МИНУЛОГО РОКУ

img
„В області стабільна ситуація із захворювання на грип та гострі респіраторні інфекції. Епідемічного підйому не спостерігається. Показники захворюваності утричі нижчі, ніж у відповідний період минулого року, – сказав заступник голови облдержадміністрації Олександр КОВАЛЬ сьогодні під час селекторної наради. – Але незважаючи на це, необхідно розгорнути широку роз’яснювальну роботу серед населення щодо профілактики захворюваності на грип та ГРВІ, і зокрема вакцинації”.


Вакцина проти грипу є в наявності у комунальній мережі аптек „Полтавафарм”, окрім цього є запас медикаментів, необхідних під час сезонного підвищення захворюваності на ГРВІ та грип.


Говорили учасники селекторної наради і про готовність районних та обласних лікувальних закладів до можливого загострення епідситуації у зимовий період.


Як повідомили в прес-службі МОЗ України, за даними щотижневого електронного бюлетеня ВООЗ (EuroFlu, 43 тиждень), активність грипу в Європейському регіоні продовжує перебувати на низькому рівні, а в Україні показники захворюваності відповідають тим, які реєструвалися упродовж останніх 10 років.

 

Тетяна СЕПІТА