Фахівці Всесвітньої організації охорони здоров'я України провели зустріч з головними спеціалістами Міністерства охорони здоров'я

img

Після тижневої роботи в західних регіонах, де спостерігалось найбільш інтенсивне розповсюдження епідемії грипу та велика кількість важких хворих від різних форм пневмонії, спеціалісти ВООЗ зустрілися з головними позаштатними спеціалістами МОЗ України, аби поділитись досвідом та дати рекомендації.

Відкриваючи зустріч, перший заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець зазначив, що всі без винятку спеціалісти повинні бути готові до супроводу хворих у разі виникнення ускладнень від грипу.

На зустрічі особливу увагу приділили розгляду проблем, з якими зіткнулись реаніматологи та анастезіологи. Зокрема, йшлося про доцільність застосування апаратів штучної вентиляції легенів в окремих випадках, використання різного спектру антибіотиків для лікування бактеріальної, вірусної, ін. пневмоній, тощо.

Розроблені зміни до протоколів лікування плануєтья обговорити та затвердити, аби досвід західних регіонів могли застосувати, у разі потреби, в інших областях. Фахівці ВООЗ звернулися до українських лікарів з проханням повідомляти про позитивний досвід у лікуванні важких хворих на грип A/H1N1, аби його можна було використовувати не лише в Україні, а й інших країнах європейського регіону ВООЗ.

Прес-служба МОЗ України