Українські та російські фахівці домовилися про співпрацю в галузі фаготерапії

img

Українські та російські фахівці домовилися про співпрацю в галузі фаготерапіїВіце-прем’єр-міністр України – Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова разом з представниками вітчизняних науково-медичних кіл провела зустріч з російськими фахівцями, в ході якої обговорювалися нові перспективні напрямки співпраці між Україною та Російською Федерацією в галузі розвитку передових медичних технологій.

Йшлося, зокрема, про налагодження взаємодії у впровадженні новітніх розробок в галузі мікробіології. З російської сторони в зустрічі взяли участь генеральний директор Науково-виробничого об’єднання «МикроМир» Олександр Зурабов, заступники гендиректора НВО «МикроМир» Євген Жилєнков та Валентина Попова, Надзвичайний та Повноважний посол Російської Федерації в Україні, Спеціальний представник Президента РФ з розвитку торговельно-економічних відносин з Україною Михайло Зурабов.

Українську медичну науку на зустрічі представляли керівник кафедри мікробіології, вірусології та імунології Національного медичного університету ім. А. Богомольця Володимир Широбоков, завідуюча кафедрою біоорганічної, біологічної та фармацевтичної хімії НМУ ім. А. Богомольця Ірина Ніженківська, завідуючий відділом фармакології серцево-судинних засобів Інституту фармакології і токсикології Микола Мохорт, директор Інституту екогігієни і токсикології ім. Л. Медведя Микола Проданчук, головний токсиколог МОЗ України Борис Шейман, завідуюча відділом ліпідів Інституту біохімії ім. О. Палладіна Надія Гула, головний лікар Інституту дерматології та косметології Ольга Богомолець, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за профілем «Дерматовенерологія» Олександр Літус, головний позаштатний спеціаліст МОЗ України за профілем «Комбустиологія» Георгій Козинець.
Учасники зустрічі висловилися за необхідність об’єднання зусиль як розробників, так і практичних працівників відповідних галузей – лікарів різної спеціалізації, фармацевтів, екологів, вірусологів, імунологів, спеціалістів сільського господарства – для успішного впровадження в практичну медицину передових технологій та новітніх лікарських засобів. «Ми налаштовані на тісну співпрацю у цьому надзвичайно перспективному напрямку», – зазначила Раїса Богатирьова та розпорядилася розробити чіткий і послідовний план взаємодії російських та українських вчених-медиків. Богатирьова підкреслила, що ця зустріч є підтвердженням високого рівня стратегічного партнерства між Україною та Російською Федерацією в усіх сферах і в охороні здоров’я, зокрема.

Прес-служба МОЗ України