Дітям потрібні уроки гігієни

img

Міністерство охорони здоров'я України звертається до Міністерства освіти і науки України з проханням посприяти введенню хоча б однієї години на тиждень предмету гігієнічного навчання дітей.

Про це повідомив Головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко під час спільної селекторної наради МОЗ і МОН.

"Знання та навички, сформовані у людини в дитячому віці, визначають його поведінку у дорослому житті. На наш погляд, санітарно-просвітня робота є тим механізмом, завдяки якому можливо суттєво підвищити санітарну освіченість та культуру населення. Адже ми не в змозі змусити дітей мити руки кожні п'ять хвилин, діти повинні знати навіщо вони це роблять". - заявив Сергій Риженко.

Введення предмету гігієнічного навчання дітей дасть змогу попередити багато інфекційних захворювань, серед яких гепатити, дизентерії, сальмонельоз, гострі кишкові інфекції та ін.

Велика кількість інфекційних хвороб передаються контактно-побутовим шляхом і вкрай важливим завданням є створення умов для їх профілактики та цивілізованого перебування дітей у навчальних закладах.

Прес-служба МОЗ України