На Дніпропетровщині впроваджують унікальний досвід - курси з психології для диспетчерів

img

 

На Дніпропетровщині впроваджують унікальний досвід - курси з психології для диспетчерівІз 2013 року на Дніпропетровщині запроваджені щомісячні переривчасті курси з психології для диспетчерів «швидкої». На заняттях вони опановуватимуть нові знання з психології, а також з питань дотримання норм етики та деонтології. Про це повідомила директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

«У медичній галузі регіону нарешті почав з’являтися такий термін, як «сервіс». Сьогодні ми бачимо не просто нові медичні автомобілі, сучасне обладнання та відремонтовані приміщення медзакладів. Все це лише частина комплексної роботи у наданні якісних медичних послуг. Навіть спілкування диспетчерів з людьми – це вже елемент сервісу.  Ми вперше в Україні запровадили курси з психології для диспетчерів служби «швидкої», адже їх функція – не суто технічна. Прийом виклику – це, перш за все, спілкування з людиною», – сказала Валентина Гінзбург.

На Дніпропетровщині впроваджують унікальний досвід - курси з психології для диспетчерівМедики області підтримують таке нововведення.

«Такі курси є вкрай важливими для працівників диспетчерських. Подекуди люди, які телефонують до «швидкої» знаходяться у стресовому стані, розгублені чи навпаки агресивно настроєні. Диспетчер повинен вміти їх заспокоїти, поставити правильні запитання та надати перші рекомендації», – говорить завідувач відділом екстреної медичної допомоги Дніпропетровського обласного центру екстреної медицини та медицини катастроф Ян Гаврильченко.

Загалом у службі швидкої медичної допомоги Дніпропетровщині працює 433 лікаря, 1567 фельдшерів (з них 244 – диспетчери) та 1061 водій.