Дніпропетровській міській дитячій клінічній лікарні № 2 виповнилося 55 років

img

Дніпропетровській міській дитячій клінічній лікарні № 2 виповнилося 55 роківДніпропетровська міська дитяча клінічна лікарня № 2 відзначила свій 55-річний ювілей. За роки існування лікарня зарекомендувала себе як медичний заклад, де використовуються сучасні методики діагностики та лікування пацієнтів, а також працюють високопрофесійні медики. Щороку консультацію та лікування у Дніпропетровській міській дитячій клінічній лікарні № 2 отримують близько 18 тис дітей. Проводиться майже 800 операцій, більше половини з них – лапароскопічним методом (без розрізу).

«Перші історичні згадки про лікарню з’явилися ще на початку ХХ століття, але безпосередня історія Дніпропетровської дитячої міської клінічної лікарні № 2 починається у 1957 році. На сьогоднішній день у медичному закладі працює понад 200 чоловік. Це високопрофесійні медики, серед яких – лікарі найвищої категорії. Їх щоденна робота, а також сучасне медичне обладнання дозволяють проводити точну діагностику та ефективне лікування маленьких пацієнтів нашої лікарні», - сказала головний лікар дніпропетровської дитячої міської клінічної лікарні № 2 Світляна Дігтяр.

У багатопрофільному спеціалізованому медичному закладі Дніпропетровська міська дитяча клінічна лікарня № 2 функціонують нефрологічне, кардіо-пульмонологічне, гастроентерологічне, інфекційне відділення. Працюють лікувально-діагностичні підрозділи – кабінет функціональної діагностики, відділення ультразвукових досліджень, 2 рентгенологічних кабінети, фізіотерапевтичне відділення, клініко-діагностична лабораторія, а також 3 кабінети лікувальної фізкультури з басейном для плавання, тренажерним залом, масажним кабінетом.
У 2012 році у лікарні було збільшено фінансування на медикаменти та харчування.

У Дніпропетровській міській дитячій клінічній лікарні систематично впроваджуються сучасні методики діагностики та лікування пацієнтів. Зокрема, у 2011 році для медичного закладу була придбана холтеровська система моніторингу. Вона дає можливість за допомогою спеціальних датчиків проводити безперервні обстеження серцевого ритму і артеріального тиску у дітей та підлітків протягом всього дня.

У 2012 році для відділення ультразвукової діагностики Дніпропетровської міської клінічної лікарні № 2 було придбано новий ультразвуковий апарат. Значно розширюють можливості діагностування сучасні насадки для ультразвукового апарату, якими оснащене відділення. За їх допомогою лікарі можуть оцінити стан та ранніх стадіях виявити порушення кровообігу в судинах серця, головного мозку, нирок тощо.

У відділенні впроваджені унікальні у Дніпропетровській області методики біопсії нирок та печінки у дітей через невеликий прокол у шкірі під УЗД-контролем. За допомогою такої методики лікарі без операції, як це було раніше, проводять максимально точну діагностику і підбирають оптимальну терапію для пацієнтів медичного закладу.

Рентгенодіагностичне відділення лікарні оснащене сучасним рентгендіагностичним комплексом з цифровою обробкою даних. Він дозволяє значно знизити променеве навантаження на пацієнтів і вже через 20 секунд отримати візуальне рентгенівське зображення (раніше на це витрачалося близько 30 хвилин).