Обговорено завдання червонохресного молодіжного волонтерського руху

img

Обговорено завдання червонохресного молодіжного волонтерського рухуВ Херсонській обласній організації Товариства Червоного Хреста України відбувся форум-зліт керівників молодіжних районних та міських червонохресних волонтерських центрів „Крок у майбутнє” при одноіменному обласному волонтерському центрі. Проаналізовано стан та обговорено нагальні завдання активізації червонохресного молодіжного волонтерського руху. 

 

Відзначалося, що в загальноосвітніх школах області створено і діють 380 червонохресних волонтерських загонів «Милосердя", 426 медико-санітарних гуртків, 52 клуби «Юний медик», 157 бригад з надання першої допомоги, 2 молодіжних рятувальних загони, 33 клуби з поширення Міжнародного гуманітарного права. Зусиллями волонтерів центрів організовується збір грошової та різноманітної матеріальної допомоги, яку щороку отримують більше 6 тис. дітей з соціально вразливих сімей, вихованців дитячих будинків-інтернатів, «дітей вулиці».

 

Голова обласної організації Товариства, Заслужений лікар України Л.Соболь розповів учасникам форуму-злету про історію та основоположні принципи Міжнародного Руху Червоного Хреста, Червоного Півмісяця та Червоного Кристала, наголосив на актуальності поширення знань про міжнародне гуманітарне право серед молоді. 

 

Голова Дніпровської райорганізації Товариства Л.Чулкова та волонтер цієї організації, учениця 11 класу ЗОШ №50 Ю.Кирпа, лідер Бериславського районного центру, студентка 4 курсу медичного училища Ю.Будєєва,  волонтер Новотроїцької райорганізації, начальник відділу районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді І.Шульга та інші учасники форуму-злету обмінялися досвідом роботи з залучення шкільної та студентської молоді до волонтерської діяльності, проведення червонохресних заходів, просвітницької роботи. 

Відбулися також й семінари-тренінги з питань запобігання торгівлі людьми та надання першої долікарняної допомоги. 

 

Зокрема, заступник директора обласного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Б.Руденко за допомогою тематичного відеоматеріалу ознайомив лідерів молодіжного волонтерського руху з формами роз’яснювальної роботи з різними групами ризику  щодо запобіганню попадання молоді в рабство.

 

Заступник голови обласної організації Товариства, Заслужений лікар України В.Суханов, керівник патронажної служби, сертифікований тренер з підготовки інструкторів з надання першої долікарняної допомоги постраждалим Т.Ларіонова та старша медична сестра обласної організації ТЧХУ В.Чухраєва також засобами тематичного відеофільму та за допомогою манекенів ознайомили учасників заходу з теоретичними та практичними основами організації надання першої долікарняної допомоги постраждалим під час надзвичайних ситуацій та на воді.

Відбулося також навчання з застосування засобів особистої безпеки молоді.

 

Обрано новий склад молодіжної ради волонтерського центру, який очолила студентка 5 курсу Національного університету культури і мистецтв К.Друцька.

 

Прес-центр обласної організації Товариства Червоного Хреста України