Сергій Тулуб сприятиме створенню в області факультету з підготовки медичних працівників

img

Сергій Тулуб сприятиме створенню в області факультету з підготовки медичних працівників

 

Під час зустрічі з професорсько-викладацьким складом Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького голова облдержадміністрації Сергій Тулуб обговорив проблемні питання серед яких дефіцит кваліфікованих лікарів та нагальна необхідність підготовки кадрів медичної галузі в області.

З ідеєю створення факультету медичного профілю виступив ректор університету Анатолій Кузьмінський, який запевнив, що очолюваний ним заклад вже частково забезпечений кадрами та має матеріальну базу для підготовки медпрацівників. Для втілення проекту у життя, на думку ініціатора, справа за незначним: не вистачає квартир для розміщення наукових співробітників та додаткового приміщення для проведення спеціальних занять.

- Сьогодні кадрове питання актуальне для всієї країни, а у медичній галузі - це найвідчутніше. В області наразі не вистачає медичних кадрів, а левова частка з тих, які працюють – пенсійного віку. Тому я абсолютно підтримую ініціативу створення подібного факультету і пропоную швидше вирішити всі організаційні питання, щоб закласти необхідні кошти у державний та обласний бюджети 2011 року, - зазначив Сергій Тулуб.

Очільник області підтримав ідею ректора та запевнив, що сприятиме якнайшвидшій її реалізації.

 

Прес-служба облдержадміністрації