На Дніпропетровщині визначено кращу в області «Лікарню, доброзичливу до дитини»

img

На Дніпропетровщині визначено кращу в області «Лікарню, доброзичливу до дитини» Начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург від імені губернатора Дніпропетровської області Олександра Вілкула привітала команди медичних закладів фіналістів обласного конкурсу на звання кращої «Лікарні, доброзичливої до дитини» та нагородила їх цінними подарунками і грамотами облдержадміністрації.

Конкурс на звання кращої в області “Лікарні, доброзичливої до дитини” започатковано у 2010 році для висвітлення переваг грудного вигодовування. На сьогодні почесний статус “Лікарня, доброзичлива до дитини” присвоєно 363 медичним закладам області.

Змагання проходить у два етапи: визначення кращих медичних закладів на регіональному рівні та обласний фінал. У першому турі конкурсу взяли участь 40 медичних закладів зі всієї області, серед яких професійна комісія з експертів МОЗ та головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації визначили 12 найкращих.

На Дніпропетровщині визначено кращу в області «Лікарню, доброзичливу до дитини» «Проведення конкурсу на кращу «Лікарню, доброзичливу до дитини» – це можливість підвищити професійний рівень медичних працівників та ще раз нагадати про переваги грудного вигодовування. Материнське молоко є запорукою збалансованого харчування малюків, що складає основу їхнього майбутнього здоров’я. Наразі 94% новонароджених виписуються зі стаціонарів на виключно грудному вигодовуванні», – наголосила начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валентина Гінзбург.

Фінал конкурсу складався з чотирьох завдань: презентаційного фільму про медичний заклад; плакатів та стендів, що інформують про переваги грудного вигодовування; висвітлення головних принципів грудного вигодовування та відповідей на питання, які найчастіше ставлять молоді мами.

На Дніпропетровщині визначено кращу в області «Лікарню, доброзичливу до дитини» Кожне завдання оцінювало професійне журі, яке складається з викладачів Дніпропетровської медичної академії та працівників головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Усі учасники конкурсу отримали сертифікати головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, відзнаки, грамотами та цінні подарунки. Команда Павлоградського пологового будинку посіла І місце і отримала плазмовий телевізор. Дніпропетровська обласна лікарня ім. Мечникова, яка посіла ІІ місце, і Дніпропетровська дитяча клінічна лікарня №1, яка стала третьою, отримали принтери. Приз глядацьких симпатій – телевізор, виграла Новомосковська центральна районна лікарня. Інші учасники конкурсу нагороджені DVD-програвачами.