Прес-реліз ХІІ з’їзду онкологів України (20-22 вересня 2011 р., м. Судак, АР Крим)

img

Проблема раку – найважливіша проблема охорони здоров'я України, актуальність якої визначається стійким зростанням ураження населення, трудністю своєчасної діагностики, значною вартістю і складністю лікування, високим рівнем інвалідизації і летальності хворих. Рак, як причина смерті, займає друге місце в структурі смертності населення України і разом з серцево-судинними захворюваннями визначає рівень здоров'я нації. Ризик захворіти на рак в Україні має кожен 3 чоловік та кожна 5 жінка, до 30 % хворих – особи працездатного віку. На обліку онкологічних установ перебуває близько 1 мільйона хворих, щорічно реєструється понад 160 тисяч нових випадків раку (470 випадків щодня) і більше 85 тисяч осіб помирають від цього захворювання (250 смертей від раку щодня), серед захворівших понад 1200 дітей. За прогнозними оцінками до 2020 року рівень захворюваності на злоякісні новоутворення в країні досягне 180 тисяч нових випадків, тобто збільшиться на 15%.
Традиційний захід, який за довгі роки заслужив репутацію найбільш масштабної і наукоємної події серед онкологічної спільноти нашої країни, один раз на 5 років збирає провідних фахівців з усіх напрямків онкології. Обмін інформацією та обговорення сучасних проблем онкології дозволить визначити пріоритетні напрями онкології, що буде сприяти впровадженню наукових досягнень в практичну медицину. Основні задачі з’їзду – забезпечити інтенсивний обмін знаннями та здобутками, надати поштовх до проведення нових фундаментальних досліджень та прикладних розробок в онкології та суміжних галузях науки, визначити шляхи їх практичної реалізації.
ХІІ з’їзд онкологів України буде проходити з 20 по 22 вересня 2011р. (на базі ТОК «Судак», вул. Леніна, 81, м. Судак, АР Крим). Захід планують відвідати понад 1000 спеціалістів з усіх регіонів України та колеги з країн СНД (Росії, Білорусії, Молдови).

Організаторами з’їзду виступають Національний інститут раку та Українське науково-медичне товариство онкологів. З’їзд зареєстровано в УкрІНТЕІ та включено до «Реєстру з’їздів, конгресів, симпозіумів та науково-практичних конференцій, які проводитимуться у 2011 році», затвердженого Міністерством охорони здоров’я та Національною Академією медичних наук України.
В рамках з’їзду відбудуться вибори Правління Українського науково-медичного товариства онкологів. Під час з’їзду буде проходити спеціалізована виставка фармакологічної продукції та новітнього медичного обладнання провідних міжнародних та вітчизняних компаній.
Офіційне відкриття з’їзду та перше пленарне засідання відбудуться 20 вересня. В роботі з’їзду візьмуть участь видатні вчені-онкологи провідних медичних ВУЗів та науково-дослідних установ, лікарі практичних закладів охорони здоров’я. Зокрема будуть розглядатися питання досягнення онкології за останні 5 років, основні етіологічні фактори виникнення онкологічних захворювань, соціальні та медичні проблеми захисту прав онкологічних хворих та обговорюватись перспективи розвитку онкологічної служби в Україні.
20 вересня 2011 р. початок о 10:00
Прес-конференція з організаторами з’їзду та провідними вченими вітчизняної онкології Конференц-зал «Судак», 2 поверх Бізнес-центру «Шовковий шлях», ТОК «Судак», вул. Леніна, 81, м. Судак, АРК

В рамках з’їзду відбудеться робота наступних наукових секцій:

1. Епідеміологія злоякісних новоутворень та організація протиракової боротьби
2. Оптимальні принципи морфологічної діагностики і нові підходи у визначенні ступеня злоякісності пухлин
3. Злоякісні новоутворення голови, шиї та лорорганів

4. Торакальна онкологія: сучасні методи діагностики, лікування та профілактики пухлин органів грудної порожнини
5. Сучасні аспекти діагностики, лікування та профілактики раку грудної залози
6. Абдомінальна онкологія: сучасний підхід до діагностики, лікування, та профілактики злоякісних пухлин шлунка, підшлункової залози та печінки; онкопроктологія
7. Діагностика, лікування та профілактика новоутворень опорно-рухового апарату та шкіри
8. Сучасний підхід до діагностики, лікування та профілактики онкоурологічних захворювань
9. Онкогінекологія: актуальні методи діагностики лікування і профілактики раку шийки матки, ендометрія, зовнішніх статевих органів, піхви, злоякісних пухлин яєчника, сарком жіночих статевих органів
10. Онкогематологія
11. Злоякісні новоутворення у дітей
12. Актульні питання анестезії та аналгезії в онкології
13. Хіміотерапія солідних пухлин, її ускладнення та терапія супроводу
14. Променева діагностика, променева терапія, ядерна медицина
15. Експериментальна онкологія
Офіційний сайт ХІІ з’їзду онкологів України http://www.oncocongress.com.ua/
Адреса секретаріату:
Національний інститут раку, організаційний комітет з’їзду,
відповідальному секретарю, к.м.н. Селюченко А.І.
м. Київ, вул. Ломоносова, 33/43
03022, Україна
Телефон +38 (044) 257-10-61
Факс: +38 (044) 257-60-68
Ел. пошта: oncocongress@unci.org.ua