Про обіг медичних імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення в Україні, закуплених за кошти Державного бюджету України

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
14.01.2013                                                            N 14
м.Київ


Про обіг медичних імунобіологічних препаратів та виробів
медичного призначення в Україні, закуплених за кошти
Державного бюджету України

   

З метою контролю за умовами обігу імунобіологічних препаратів, які централізовано закуповуються за кошти Державного бюджету України за бюджетною програмою КПКВК 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" за напрямом "Програми і централізовані заходи з імунопрофілактики", а також забезпечення виконання положень законів України "Про захист населення від інфекційних хвороб" та "Про затвердження Загальнодержавної програми імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб на 2009 - 2015 роки", та у зв'язку із указами Президента України від 09 грудня 2010 року № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" та від 06 квітня 2011 року № 400 "Про Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України", керуючись підпунктом 1 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467 України,

НАКАЗУЮ:

1. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій:

1.1. Визначити та затвердити у місячний термін з моменту видання цього наказу одержувача медичних імунобіологічних препаратів (далі - МІБП) та виробів медичного призначення (далі - ВМП), про що поінформувати МОЗ України.

1.2. Забезпечити дотримання умов "холодового ланцюга" для зберігання та подальшого транспортування до закладів охорони здоров'я МІБП та ВМП у придатному для використання стані.

1.3. Забезпечити:

1.3.1. Своєчасний розподіл МІБП до закладів охорони здоров'я.

1.3.2. Персональну відповідальність за формування потреби та виконання розподілів МІБП, затверджених наказами МОЗ України, а також за збереження та раціональне їх використання.

1.3.3. Подання щомісяця до ДП "Укрвакцина" МОЗ України актів використання МІБП у термін до 05 числа першого місяця наступного за звітним періодом.

2. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра - керівника апарату Р. Богачева.

Міністр                                                                       Р. Богатирьова