Ківерцівський медичний коледж святкує 50-річний ювілей

img

 Ківерцівський медичний коледж святкує 50-річний ювілейКіверцівський медичний коледж в ці дні святкує 50-річний ювілей. З цієї нагоди в закладі відбулися святкові урочистості, на які завітав голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Викладачі, студенти та колишні випускники освітнього закладу пригадали історію та традиції, а зі сцени привітали гостей концертом.

Борис Клімчук, спілкуючись із студентами-випускниками, зазначив, що молодший та середній медичний персонал сьогодні дуже потрібен українській медицині: «Нам потрібні універсальні хлопці та дівчата в початкову ланку, які у ФАПі чи лабораторії не тільки полікують, але й порадять. В пілотних областях, де втілюють реформу, за це вже платять до чотирьох тисяч гривень зарплати. Президент України Віктор Янукович посилює акценти там, де це потрібно».

Зараз задіяно чотири пілотні області, де адаптовуються моделі. Волинь — не пілотна область, але має цілу низку проектів, — розповів Борис Клімчук. «Коли наступить 1 січня 2015 року, включатись в процес вже буде пізно, треба бути в системі вже зараз. Хто буде готовий — той виграє. Сьогодні зростають потреби суспільства в отриманні медичних послуг. І нам треба орієнтувати на сучасність, а не на ретро», — зазначив він.

Приємною несподіванкою для колективу коледжу став подарунок від голови облдержадміністрації. «На 50 років — 50 тис. грн. Ці кошти вам — від обласного благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь».

Викладачам коледжу вручено відзнаки обласної державної адміністрації.

Прес-служба Волинської ОДА