Про затвердження Плану розподілу місць у спеціалізованих (спеціальних) санаторіях МОЗ України на 2013 рік

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
30.01.2013                                                          N 71
м.Київ


Про затвердження Плану розподілу місць у спеціалізованих
(спеціальних) санаторіях МОЗ України на 2013 рік    

З метою раціонального та ефективного використання ліжкового фонду спеціалізованих (спеціальних) санаторіїв МОЗ України відповідно до законів України "Про охорону дитинства" та "Про протидію захворюванню на туберкульоз", бюджетної програми "Санаторне лікування хворих на туберкульоз та дітей і підлітків з соматичними захворюваннями" (КПКВК 23011800)

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити:

1.1. Структуру ліжкового фонду спеціалізованих (спеціальних) санаторіїв МОЗ України для лікування дітей із соматичними та психоневрологічними захворюваннями (крім туберкульозу) на 2013 рік, що додається.

1.2. Структуру ліжкового фонду спеціалізованих (спеціальних) санаторіїв МОЗ України туберкульозного профілю для лікування дітей на 2013 рік, що додається.

1.3. Структуру ліжкового фонду спеціалізованих (спеціальних) санаторіїв МОЗ України туберкульозного профілю для лікування дорослих на 2013 рік, що додається.

1.4. План розподілу місць у спеціалізованих (спеціальних) санаторіях МОЗ України на 2013 рік для лікування дітей із соматичними та психоневрологічними захворюваннями (крім туберкульозу), що додається.

1.5. План розподілу місць у спеціалізованих (спеціальних) санаторіях МОЗ України на 2013 рік для лікування дітей, хворих на туберкульоз, та осіб із груп ризику, що додається.

1.6. План розподілу місць у спеціалізованих (спеціальних) санаторіях МОЗ України на 2013 рік для лікування дорослих, хворих на туберкульоз, осіб із груп ризику та працівників протитуберкульозних закладів, що додається.

2. Головним лікарям спеціалізованих (спеціальних) санаторіїв МОЗ України (далі - санаторії МОЗ України):

2.1. Забезпечити розсилання путівок до територіальних органів охорони здоров'я відповідно до планів розподілу місць у санаторіях МОЗ України на 2013 рік, затверджених пунктами 1.4. - 1.6. цього наказу (далі - плани розподілу).

2.2. Організувати прийом хворих на вільні місця за клопотанням територіальних органів охорони здоров'я, направленням МОЗ України тощо з урахуванням показань для санаторно-курортного лікування та спеціалізації санаторію.

2.3. Надсилати інформацію до МОЗ України про використання ліжкового фонду санаторію щокварталу до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом.

2.4. Визначати термін перебування хворого у санаторії туберкульозного профілю згідно з Порядком направлення на санаторне лікування хворих на туберкульоз та осіб з груп ризику відповідно до медичних показань, затвердженим наказом МОЗ України від 30 квітня 2009 року № 287, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 19 червня 2009 року за № 548/16564.

3. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій забезпечити:

3.1. Здійснення належного відбору хворих на санаторно-курортне лікування з урахуванням спеціалізації санаторію МОЗ України, показань і протипоказань для санаторно-курортного лікування певних захворювань.

3.2. Розподіл та видачу санаторно-курортних путівок згідно із затвердженими планами розподілу, своєчасне направлення хворих на санаторно-курортне лікування.

3.3. Направлення інформації до МОЗ України про використання санаторно-курортних путівок щокварталу до 5 числа місяця, наступного за звітним періодом.

4. Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги здійснювати:

4.1. Контроль за раціональним та ефективним використанням ліжкового фонду в санаторних закладах МОЗ України.

4.2. Аналіз використання МОЗ Автономної Республіки Крим, структурними підрозділами з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій санаторно-курортних путівок до санаторіїв МОЗ України відповідно до затверджених в установленому порядку медичних показань та протипоказань для санаторно-курортного лікування дітей та дорослих, хворих на певні захворювання.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                                       Р. Богатирьова