Головний державний санітарний лікар України – в Одесі

img

Головний державний санітарний лікар України –  в Одесі20 серпня розпочався робочий візит Першого заступника міністра охорони здоров’я, Головного державного санітарного лікаря України Сергія Риженка в Одеську область, де вже першого дня  він, зокрема, зустрівся  з колегами – головним державним санітарним лікарем області Любов’ю Засипкою, головним державним санітарним лікарем міста Одеси Іваном Кліментьєвим, головними державними санітарними лікарями районів міста Одеси та керівниками відділів обласної санепідслужби.
Бесіда Сергія Риженка з одеськими колегами проходила у рамках селекторної наради в режимі відеозв’язку з санітарно-епідеміологічною службою всієї України. У своєму зверненні Головний державний санітарний лікар наголосив на неухильності та посиленні контролю за своєчасним виконанням робочих планів, чіткості виконання усіх вказівок МОЗ.
Після селекторної наради Сергій Риженко продовжив бесіду з керівниками підрозділів санепідслужби міста Одеси та області. Він поділився найсвіжішими враженнями від знайомства з умовами роботи Малиновської районної санепідстанції міста Одеси і, зокрема, відзначив високий рівень технічного оснащення її кабінетів, якісний сучасний ремонт і те, що в цьому «видно роботу керівника закладу». Головний державний санітарний лікар України також зауважив, що, на жаль, в Україні ще досить мало станцій такого гатунку, як Малиновська районна, в якій дійсно створені належні умови для плідної праці колективу. Головний державний санітарний лікар України –  в ОдесіПроте водночас відзначив й помічені недоліки – наприклад, на вулицях міста немає покажчиків, які б підказували населенню дорогу до районної СЕС; висловив інші зауваження та побажання. Крім того, Сергій Анатолійович пообіцяв об’їздити всі регіони України, щоб вивчити ситуацію в кожному з них і надати належну оцінку стану довіреної йому служби. Він підкреслив, що хоч сама власне санепідслужба країни й невелика, але задача перед нею стоїть серйозна, і за її рішення несуть відповідальність як кожний головний лікар обласної служби, так і головний лікар окремої територіальної. Тому усім керівникам треба навести у себе порядок, що в свою чергу підніме на належний рівень відповідальність служби за свою діяльність. А це, насамперед, чіткість виконання доручень, дотримання законодавства, тісні взаємозв’язки з адміністративними органами та іншими службами. Крім того, колективи підрозділів служби мають свято шанувати етику, колегіальність, відповідальне ставлення до кожного слова санітарного лікаря, що прозвучить в теле- або радіоефірі, на сторінках газет.
Потрібно довести важливу роль служби в справі охорони здоров’я, довести її необхідність, і коли, нарешті, країна досягне стабільності, разом будемо думати, як переобладнати нині існуючу базу – така думка першого заступника міністра пролунала під час зустрічі в кабінеті головного державного санітарного лікаря Одеської області.
Сергій Риженко відповів на запитання учасників зустрічі.

Головний державний санітарний лікар України –  в Одесі

20 серпня Перший заступник Міністра охорони здоров’я, Головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко також відвідав Український науково-дослідний протичумний інститут ім.І.І.Мечникова.

Поліна Овчинникова