Про розподіл препарату «Ківекса» (абакавір/ламівудин 600 мг/300 мг № 60), наданого компанією «GlaxoSmithKline» у якості благодійної допомоги

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
08.01.2013                                                     N 38
м.Київ


Про розподіл препарату «Ківекса»
(абакавір/ламівудин 600 мг/300 мг № 60),
наданого компанією «GlaxoSmithKline» у якості благодійної допомоги     

Відповідно до Закону України "Про гуманітарну допомогу", наказів Головного управління Державної казначейської служби України від 10 грудня 1999 року № 114 "Про затвердження Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ", від 10 липня 2000 року № 61 "Про затвердження Інструкції про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ", а також з метою реалізації Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009 - 2013 роки, затвердженої Законом України від 19 лютого 2009 року № 1026 - VI, та раціонального і цільового використання препарату "Ківекса" (абакавір/ламівудин 600 мг/300 мг № 60), наданого компанією "GlaxoSmithKline" у якості благодійної допомоги,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити розподіл антиретровірусного препарату "Ківекса" (абакавір/ламівудин) для лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД та профілактики ВІЛ-інфікування, наданого компанією "GlaxoSmithKline" у якості благодійної допомоги (далі - антиретровірусний препарат), що додається.

2. Визначити Державну установу "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України" (далі - ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України") закладом-отримувачем благодійної допомоги у вигляді антиретровірусного препарату.

3. Директору ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України" Н. Нізовій забезпечити:

3.1. Отримання, інвентаризацію та цільове використання антиретровірусного препарату.

3.2. Передачу до отримувачів антиретровірусного препарату, відповідно до розподілу, затвердженого цим наказом.

3.3. Надання в установлені терміни до Міністерства охорони здоров'я України (далі - МОЗ України) звітів про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ за формами, відповідно до Порядку складання місячної та квартальної фінансової звітності установами та організаціями, які отримують кошти державного та місцевого бюджетів, затвердженого наказом Державної казначейської служби України на відповідний рік.

3.4. Бухгалтерський облік гуманітарної допомоги та звітність відповідно до Інструкції про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ, затвердженої наказом Головного управління Державної казначейської служби України від 10 липня 2000 року № 61, зареєстрованим Міністерством юстиції України 14 серпня 2000 року за № 497/4718 (із змінами).

3.5. Подання звітності про наявність та розподіл гуманітарної допомоги до повного використання всього обсягу гуманітарної допомоги згідно із Законом України "Про гуманітарну допомогу".

4. В.о. генерального директора ДП "Укрвакцина" А. Макаренку забезпечити тимчасове зберігання та розвезення в регіони антиретровірусного препарату відповідно до розподілу, затвердженого цим наказом.

5. Керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій Дніпропетровської, Донецької, Полтавської, Чернівецької, Кіровоградської, Одеської, Рівненської та Вінницької областей, м. Києва та м. Севастополя забезпечити:

5.1. Отримання, вхідну інвентаризацію та цільове використання антиретровірусного препарату.

5.2. Розподіл і раціональне використання антиретровірусного препарату.

5.3. Бухгалтерський облік гуманітарної допомоги згідно з Планом рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та Порядком застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затверджених наказом Головного управління Державної казначейської служби України від 10 грудня 1999 року № 114, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 20 грудня 1999 року за № 890/4183.

5.4. Подання звітності про наявність та розподіл гуманітарної допомоги до повного використання всього обсягу гуманітарної допомоги згідно із Законом України "Про гуманітарну допомогу".

5.5. Проведення щокварталу інвентаризації антиретровірусного препарату та подання актів інвентаризації із зазначенням кількості кожної серії антиретровірусного препарату і терміну його придатності до ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України".
Термін - щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним.

5.6. Проведення щомісяця обліку залишків антиретровірусного препарату та подання до ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України" зведеної інформації.
Термін - щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним.

6. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                                                      Р. Богатирьова

 

ПОГОДЖЕНО
Голова Державної служби України
з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу
та інших соціально небезпечних захворювань
___________________Т. Александріна
________________2012