Про розподіл систем закритих для відбору крові у ВІЛ-інфікованих пацієнтів, закуплених за кошти Державного бюджету України в 2012 році

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
31.01.2013                                                          N 76
м.Київ


Про розподіл систем закритих для відбору крові у ВІЛ-інфікованих пацієнтів, закуплених за кошти Державного бюджету України в 2012 році

З метою раціонального і цільового використання систем закритих для відбору крові у ВІЛ-інфікованих пацієнтів, закуплених за кошти Державного бюджету України в 2012 році за бюджетною програмою КПКВК 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру", в частині заходів з профілактики та лікування СНІДу, відповідно до листа заступника голови Комітету з конкурсних торгів МОЗ України Г. Довганчин від 07 грудня 2012 року № 21 - 11/1056,

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Розподіл систем закритих для відбору крові VACUTEST KIMA S.r.l., Multidrawing needles 21G 1 1/2 green, Disposable holder ESA 1 (пробірок з К3ЕДТА, голок та утримувачів), закуплених за кошти Державного бюджету України в 2012 році за бюджетною програмою КПКВК 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру", в частині заходів з профілактики та лікування СНІДу (далі - системи закриті для відбору крові), що додається.

2. Затвердити Розподіл систем закритих для відбору крові VACUTEST KIMA S.r.l., Multidrawing needles 21G 1 1/2 green, Disposable holder ESA 1 (пробірок з К2ЕДТА та гелем, голок та утримувачів), закуплених за кошти Державного бюджету України в 2012 році за бюджетною програмою КПКВК 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру", в частині заходів з профілактики та лікування СНІДу (далі - системи закриті для відбору крові), що додається.

3. Затвердити Розподіл систем закритих для відбору крові VACUTEST KIMA S.r.l., Multidrawing needles 21G 1 1/2 green, Disposable holder ESA 1 (пробірок з активатором згортання, голок та утримувачів), закуплених за кошти Державного бюджету України в 2012 році за бюджетною програмою КПКВК 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру", в частині заходів з профілактики та лікування СНІДу (далі - системи закриті для відбору крові), що додається.

4.  Начальнику Управління бухгалтерського обліку Н. Лапенко  забезпечити перерахування коштів за бюджетною програмою КПКВК 2301400 "Забезпечення медичних заходів окремих державних програм та комплексних заходів програмного характеру" на рахунок постачальника відповідно до умов договору та помісячних асигнувань.

5. Генеральному директору Державного підприємства "Укрвакцина" (далі - ДП "Укрвакцина") А. Макаренку забезпечити:

5.1. Прийняття на склад систем закритих для відбору крові відповідно до умов договору від 25 грудня 2012 року № 402/21 - 24.

5.2. Своєчасне розвезення систем закритих для відбору крові у регіони згідно з розподілом, затвердженим цим наказом.

5.3. Подання щомісяця до 15 числа до Управління моніторингу державних цільових програм та державних закупівель інформації про виконання поставок систем закритих для відбору крові у регіони.

6. Визначити директора Державної установи "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України" (далі - ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України") Н. Нізову відповідальною за моніторинг використання систем закритих для відбору крові у регіонах.

7. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій забезпечити:

7.1 Персональну відповідальність за дотримання потреб при розподілі систем закритих для відбору крові, контроль за їх збереженням та цільовим використанням, проведення інвентаризації залишків систем закритих для відбору крові.

7.2 Подання щомісяця до 10 числа, наступного за звітним місяцем, до ДП "Укрвакцина" актів списання систем закритих для відбору крові.

7.3 Подання до ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України":

7.3.1 Щомісяця до 10 числа, наступного за звітним місяцем, інформації про отримання, використання та залишки обліку систем закритих для відбору крові у регіоні згідно з додатком 19 до Комплексного плану розширення доступу населення до профілактики ВІЛ-інфекції, діагностики, лікування, догляду та підтримки хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні у II - IV кварталах 2012 року - I кварталі 2013 року, затвердженого наказом МОЗ України від 04 липня 2012 року № 487 "Про затвердження Комплексного плану розширення доступу населення до профілактики ВІЛ-інфекції, діагностики, лікування, догляду та підтримки хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД в Україні у II - IV кварталі 2012 року - I кварталі 2013 року".

7.3.2 Щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом, інформації про кількість систем закритих для відбору крові, граничний термін придатності яких дорівнює 90 днів та які неможливо буде використати до закінчення цього терміну.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                                                     Р. Богатирьова