Про реалізацію положень Закону України "Про екстрену медичну допомогу"

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
17.01.2013                                                             N 32
м.Київ


Про реалізацію положень Закону України
"Про екстрену медичну допомогу"    

На виконання вимог статті 3 Закону України "Про екстрену медичну допомогу", наказу МОЗ України від 03.10.2012 № 772 "Про виконання Плану організації підготовки проектів актів, необхідних для забезпечення реалізації Закону України від 5 липня 2012 року № 5081-VІ "Про екстрену медичну допомогу",

НАКАЗУЮ:

1. Утворити оперативний штаб МОЗ України з моніторингу та координації дій територіальних органів охорони здоров'я з реалізації Закону України "Про екстрену медичну допомогу" (список додається).

2. Українському науково-практичному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (Юрченко В. Д.) утворити "гарячу лінію" щодо моніторингу та координації дій територіальних органів охорони здоров'я з реформування системи екстреної медичної допомоги та отримання інформації про можливі негативні наслідки.

3. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, директорам департаментів, начальникам управлінь (головних управлінь) охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

3.1. У строк до 25.01.2013 подати на погодження Міністру охорони здоров'я України Регіональні плани реформування системи екстреної медичної допомоги та реалізації Закону України "Про екстрену медичну допомогу", затверджені Головою Ради міністрів Автономної Республіки Крим, головами обласних, Київської та Севастопольської міськими держадміністраціями.

3.2. Утворити територіальні оперативні штаби з моніторингу реформування системи екстреної медичної допомоги та отримання інформації про можливі негативні наслідки.

3.3. Утворити регіональні "Гарячі лінії" для здійснення контролю, інформування громадян України та інших осіб про функціонування, розвиток системи екстреної медичної допомоги.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Толстанова О. К.

Міністр                                                                                   Р. Богатирьова