Про розподіл лікарських засобів "Глівек" і "Тасигна", що надійшли по лінії гуманітарної допомоги

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
17.01.2013                                                             N 30
м.Київ


Про розподіл лікарських засобів "Глівек" і "Тасигна",
що надійшли по лінії гуманітарної допомоги

Відповідно до Закону України "Про гуманітарну допомогу", наказів Міністерства фінансів України "Про порядок бухгалтерського обліку гуманітарної допомоги" від 14 грудня 1999 року № 298, Державного казначейства України "Про затвердження Інструкції про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ" від 10 липня 2000 року № 61, Міністерства соціальної політики України від 16 січня 2013 року № 10 "Про визнання вантажу гуманітарною допомогою", з метою раціонального використання лікарських засобів "Глівек" і "Тасигна", що надійшли від фармацевтичної компанії "Новартіс Фарма Сервісез АГ" (Швейцарія),

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити Розподіл лікарських засобів "Глівек" і "Тасигна", що надійшли по лінії гуманітарної допомоги, що додається.

2. Генеральному директору Державного підприємства "Укрвакцина" А. Макаренку забезпечити:

2.1. Доставку гуманітарної допомоги, що надійшла від фармацевтичної компанії "Новартіс Фарма Сервісез АГ" (Швейцарія), на склад Державного підприємства "Укрвакцина".

2.2. Бухгалтерський облік гуманітарної допомоги та звітність відповідно до наказу Міністерства фінансів України "Про порядок бухгалтерського обліку гуманітарної допомоги" від 14 грудня 1999 року № 298.

2.3. Організацію поставки лікарських засобів "Глівек" і "Тасигна", що надійшли по лінії гуманітарної допомоги, згідно із затвердженим розподілом.

2.4. Подання звітності про наявність та розподіл гуманітарної допомоги до повного використання всього обсягу гуманітарної допомоги згідно із Законом України "Про гуманітарну допомогу".

3. Міністру охорони здоров'я АР Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій забезпечити:

3.1. Своєчасний розподіл лікарських засобів "Глівек" і "Тасигна", що надійшли по лінії гуманітарної допомоги, відповідно до списку хворих.

3.2. Персональну відповідальність за отримання, розподіл та видачу лікарських засобів "Глівек" і "Тасигна", що надійшли по лінії гуманітарної допомоги, а також їх збереження та раціональне використання.

Заступник Міністра     О. Толстанов
Заступник Міністра - керівник апарату     Р. Богачев
Директор Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги     М. Хобзей
Начальник Юридичного управління     А. Пивоваров
Директор Департаменту інформаційно- організаційного та документального забезпечення     Ю. Сіденко
Завідувач Сектору з питань запобігання та виявлення корупції Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я (патронатна служба     О. Сєдой

3.3. Бухгалтерський облік операцій з гуманітарної допомоги відповідно до Інструкції про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ, затвердженої наказом Державного казначейства України від 10 липня 2000 року № 61 "Про затвердження Інструкції про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ".

3.4. Подання звітності про наявність та розподіл гуманітарної допомоги до повного використання всього обсягу гуманітарної допомоги згідно із Законом України "Про гуманітарну допомогу".

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                                                Р. Богатирьова