Сумщина – за крок до медицини європейського рівня

img

Сумщина – за крок до медицини європейського рівняНа виконання доручень президента України Віктора Януковича в області буде завершено будівництво низки медичних об’єктів.

Про це йшлося у ході засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації, яка відбулася на базі обласної дитячої клінічної лікарні.
До кінця 2012 року планується здати в експлуатацію 2-у чергу обласного психоневрологічного диспансеру, Охтирську центральну районну лікарню, пологовий будинок та дитячу поліклініку в Конотопі.

«Завдяки підтримці Президента України Віктора Януковича, особистому сприянню голови обласної державної адміністрації Юрія Чмиря медицина Сумщини прямує до європейських стандартів», — зазначила заступник голови обласної державної адміністрації Тамара Іщенко.

За її словами, за останній рік медична галузь регіону значно модернізувалася, відчувається покращення матеріально-технічної бази лікарень, де встановлене сучасне обладнання.
«У нас є все необхідне, аби Сумщина була у першій десятці областей України за рівнем медичного обслуговування населення», — переконана посадовець.
Начальник обласного управління охорони здоров’я Петро Павлюк повідомив, що цьогоріч фінансування галузі збільшено на 150 мільйонів гривень у порівнянні з 2011 роком.
Сумщина – за крок до медицини європейського рівня«Губернатор Сумщини Юрій Чмирь велику увагу звертає саме на модернізацію медичної галузі. Завдяки його зусиллям область отримала два діагностичні центри — у Сумах та Шостці, триває спорудження лікарень, які досі вважалися довгобудами. Усе це робиться для комфорту та захищеності людей», — підкреслив Петро Павлюк.

За його словами, в області реалізується національний проект «Нове життя», ініційований Президентом України, що передбачає оснащення за останнім словом медицини обласного перинатального центру. Актуальним є створення центрів первинної медико-санітарної допомоги. Нині в області діє два таких центри — в Роменському та Конотопському районах.
Реальне покращення медичного обслуговування відчувають і юні пацієнти обласної дитячої клінічної лікарні та їх батьки.

«Тут створені умови дійсно європейського рівня. Ми перебуваємо у зручних та комфортабельних палатах, що надзвичайно важливо при тривалому лікуванні, адже відчуваєш себе, ніби вдома. У таких умовах діти швидше одужують», — зазначила Любов Жаботинська, яка знаходиться з сином у гематологічному відділенні.
«У лікарні створені прекрасні умови для пацієнтів, придбане сучасне обладнання. До того ж тут працюють лікарі, які є справжніми професіоналами», – наголосила Ольга Лазаренко, яка разом із дворічним сином перебуває у хірургічному відділенні закладу.