За участю президента НАМН України Андрія Сердюка відбулась підсумкова колегія головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації

img

За участю президента НАМН України Андрія Сердюка відбулась підсумкова колегія  головного управління  охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністраціїВ роботі колегії взяли участь губернатор Дніпропетровської області Олександр Вілкул, голова обласної ради Євген Удод, президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк, начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург, члени постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, дитинства та материнства, керівництво медичних закладів та установ області, медична спільнота, фахівці СЕС та професорсько-викладацький склад Дніпропетровської державної медичної академії.

На колегії були підбиті підсумки роботи галузі охорони здоров’я у 2011 році та визначені плани на 2012 рік. «Дніпропетровська область до 1 січня 2012 року — до старту процесу модернізації охорони здоров’я, виконала всі вимоги відповідно до завдань Міністерства охорони здоров’я України», — сказала начальник головного управління охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

На виконання завдань президента України на Дніпропетровщині, яка була обрана як пілотний регіон з впровадження процесу модернізації охорони здоров’я, 31 травня 2011 року Робочою групою під керівництвом начальника головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентини Гінзбург та за участі експертів міжнародної консалтингової компанії «Делойт» був розроблений та презентований покроковий план модернізації галузі охорони здоров’я.

У рамках першого етапу процесу модернізації було проведено розмежування медичних закладів за рівнем фінансування. «Медичні установи первинного рівня (медпункти, фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії) тепер фінансуються за рахунок районних бюджетів та бюджетів міст обласного значення. Заклади вторинного рівня (стаціонари), а також екстрена медична допомога переведені на баланс області», — зазначила Валентина Гінзбург. Під час перепрофілювання установ за рівнем надання медичної допомоги жоден медичний заклад не був закритий, медперсонал на 100% забезпечений робочими місцями.

У рамках колегії відбулося підписання Меморандуму про співпрацю Національної академії медичних наук України та Дніпропетровської облдержадміністрації щодо надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області. Відтепер 3214 пацієнтів з тяжкими формами патологій мають змогу безкоштовно отримувати медичну допомогу у спеціалістів високого рівня в 28 наукових медичних установах України.

Олександр Вілкул подякував за підтримку президенту Національної академії медичних наук України Андрію Сердюку та медичній спільноті області. Голова облдержадміністрації висловив упевненість у подальшій плідній співпраці обласної влади та медичної спільноти. «За підтримки Президента України та Уряду разом з медичною спільнотою та громадою області процес модернізації охорони здоров’я дасть необхідний результат — буде підвищена якість медичних послуг, створені належні умови для роботи медичних працівників», — сказав Олександр Вілкул.

Він також зазначив, що важливим елементом підвищення якості медичних послуг є створення належних умов праці медичних працівників. Протягом 2011 року на 28 об’єктах закладів охорони здоров’я Дніпропетровської області проведені роботи з будівництва та реконструкції. Введено в експлуатацію 11 будівель та відділень закладів, у тому числі – Марганецька ЦРЛ, Першотравенська центральна міська лікарня, Петропавлівська ЦРЛ, Дніпропетровське обласне комунальне клінічне лікувально-профілактичне об’єднання «Фтизіатрія», Дніпропетровська обласна дитяча клінічна лікарня, філіал поліклініки № 3 м.Дніпропетровська, Нікопольський пологовий будинок, Павлоградська ЦРЛ, Тернівська центральна міська лікарня, пологовий будинок м.Кривий Ріг та ін.

На засіданні колегії кращих медичних працівників області було відзначено нагородами.

За повідомленням управління преси та інформації Дніпропетровської облдержадміністрації