«НОВІ ЛІКИ» ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ФАРМРИНКУ ВІД ХОЛДИНГУ STADA CIS

img
<!-- [if gte mso 9]> Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <!-- [if gte mso 9]> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:2.0cm 42.5pt 2.0cm 3.0cm; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> <!-- [if gte mso 10]> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
«НОВІ ЛІКИ» ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ФАРМРИНКУ ВІД ХОЛДИНГУ STADA CIS


9
жовтня фармацевтична компанія STADA провела першу прес-конференцію для представників українських ЗМІ. Вона була присвячена реструктуризації бізнесу компанії та консолідації активів у країнах СНД в єдиний холдинг STADA CIS та впровадженню в Україні програми «Нові ліки». Стало зрозумілим, що бренд STADA з більш ніж столітньою історією вийшов на новий етап розвитку.

Спікерами прес-конференціі були Дмітрій Єфимов (Віце-Президент STADA по Росії та країнам СНД), Станіслав Дьяченко (Голова українського представництва компанії STADA), модератором виступив Ніколай Демидов (Генеральний директор ЦМД «Фармексперт»). Під час конференції були висвітленні питання розвитку українського фармацевтичного ринку з виходом на нього гравців світового рівня; створення першого фармацевтичного холдінгу STADA CIS у складі мультинаціональної фармацевтичної компанії STADA; плани розвитку компанії на ринку України.

«Україна являє собою ідеальну територію для ведення та розвитку фармацевтичного бізнесу дякуючи цілій низці факторів: законодавству, що максимально відповідає найкращим європейським взірцям; інвестиційному клімату, системі освіти та підготовки кваліфікованих спеціалістів у галузі фармацевтики – зауважив на прес-конференції Дмітрій Єфимов, Віце-Президент STADA по Росії та країнам СНД, – Ми вважаємо Україну однією з стратегічно важливих територій для розвитку бізнесу».

З моменту відкриття представництва в Україні у 2003 році компанія STADA постійно розширювала продуктовий портфель за рахунок регістрації нових, сучасних та необхідних на внутрішньому ринку препаратів. 2008 рік став етапним для розвитку компанії: реструктуризація активів та створення фармацевтичного холдингу STADA CIS дасть можливість значно підвищити ефективність ведення бізнесу на швидкозростаючих ринках Росії, України та інших країн СНД.

До складу нового холдингу увійдуть компанії трьох напрямків: формування продуктового портфелю - STADA Pharm Development, просування продуктового портфелю (маркетинг та продажі) - STADA Marketing у Росії, STADA-Україна, STADA-Центральна Азія (Казахстан, Узбекистан), виробництво – НИЖФАРМ (Н.Новгород), МАКИЗ-ФАРМА (Москва), СКОПИНФАРМ (Рязанська область). Важливо зазначити, що бізнес-підрозділ STADA Pharm Development займатиметься розробкою нових лікарських засобів як власними силами в лабораторії компанії, так і шляхом співробітництва з колективами дослідників і розробників. Планується, що виділення STADA Pharm Development в окремий підрозділ дозволить створити ефективну систему розвитку портфелю продуктів холдингу на ринках Росії, України та СНД і у перспективі стане одним із джерел нових продуктів STADA на інших ринках.

Однією з важливих складових розвитку бізнесу STADA в Україні стане впровадження інноваційної програми «Нові ліки», що передбачає пошук та наступне фінансування розробок українських вчених та дослідників. Програма вже була апробована в Росії і дала позитивні результати. Передбачається активно залучати лабораторії і науковий потенціал нового бізнес підрозділу STADA Pharm Development. Таким чином, STADA має намір розширювати свій продуктовий портфель адаптованими до українського ринку препаратами, а також сприяти розкриттю потенціалу українських науковців, дослідницьких центрів.

«Ми сподіваємося, що бренд STADA CIS надасть можливість зберегти і зміцнити репутацію потужної, прозорої, соціально-орієнтованої компанії, стратегія і тактика якої ефективна і зрозуміла і українському ринку, і споживачам», - повідомив Дмитро Єфімов.