Центр контролю та профілактики захворювань (Атланта, США) повідомляє про випадки інфікування вірусом свинячого грипу А(H1N1) у людей

img

Центр контролю та профілактики захворювань (Атланта, США) інформує про випадки інфікування вірусом свинячого грипу А (H1N1) у людей, які були виявлені в США та в інших країнах світу. Нижче наведено розподіл випадків по штатам США.

Випадки інфікування людей вірусом свинячого грипу в США
Штат Кількість лабораторно підтверджених випадків
Каліфорнія 7 випадків
Канзас 2 випадків
Нью-Йорк 8 випадків
Огайо 1 випадок
Техас 2 випадків
ВСЬОГО 20 випадків
Дані на 09:00 26 квітня 2009 р.

 

На даний час продовжуються дослідження, спрямовані на виявлення джерела інфекції, а також можливих випадків інфікування людей вірусами свинячого грипу. Центр контролю та профілактики захворювань працює безпосередньо з посадовими особами в штатах, де було ідентифіковано випадки інфікування людей вірусом свинячого грипу А (H1N1), а також з посадовцями сфери охорони здоров'я Мексики, Канади та Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Ця робота включає залучення штату як в США так і в інших країнах з метою забезпечення керівництва та технічної підтримки. Центр контролю та профілактики захворювань активізував свій Центр управління діями в умовах надзвичайних ситуацій з метою координування цих досліджень.

Лабораторне дослідження показало, що вірус свинячого грипу А(H1N1) є чутливим до противірусних препаратів озельтамивіру та занамівіру.

Ситуація швидко розвивається і Центр контролю та профілактики захворювань буде надавати нову інформацію по мірі її надходження.

Рекомендації Центру контролю та профілактики захворювань (Атланта, США) щодо запобігання поширенню захворювання:

 

- Коли ви кашляєте або чхаєте, необхідно прикривати ніс та рот хустинкою, яку після використання необхідно викинути у сміття;

 

- Необхідно часто мити руки з милом, особливо після того, як ви кашляли або чхали. Також ефективним є протирання рук вологими спиртовмісними серветками;

 

- Намагайтеся не торкатися очей, носа або рота, оскільки вони є можливими "воротами" проникнення мікробів.

Намагайтеся уникати близького спілкування з хворими людьми:

 

- Вважається, що грип поширюється переважно від людини до людини через кашель або чхання інфікованих людей.

 

- Якщо ви захворіли, Центр контролю та профілактики захворювань рекомендує залишатися вдома (не йти на роботу чи до школи) і обмежити контакт з іншими, аби не інфікувати їх.

Прес-служба МОЗ України за інформацією
офіційного сайту Центру контролю та
профілактики захворювань (Атланта, США)