У Києві відкрилася 22-а Міжнародна медична виставка «Охорона здоров'я 2013»

img

У Києві відкрилася 22-а Міжнародна медична виставка «Охорона здоров'я 2013»Сьогодні, 22 жовтня 2013, в Києві відкрилася 22-а Міжнародна медична виставка «Охорона здоров'я 2013». Новинки медичного обладнання та технологій на головній події галузі представили 283 компанії з 28 країн світу.

УКРАЇНСЬКИЙ МЕДИЧНИЙ ТИЖДЕНЬ демонструє дві нові експозиції - «Інновації в медицині» і «Медичний туризм» - поряд із традиційними - «Медика», «Фарма», «Лабораторія», «ТехФарм», «Оптика», «Медицина катастроф», «Краса і здоров'я», «Стоматологія».

Місце проведення - Міжнародний виставковий центр, Київ, Броварський пр., 15. Організатори виставки - компанії ДП «Прем'єр Експо» (Україна), ITE Group Plc. (Великобританія), GIMA (Німеччина). Співорганізатор - Міністерство охорони здоров'я України. Офіційна підтримка: профільний комітет Верховної Ради, Національна академія медичних наук та Національний інститут серцево-судинної хірургії ім. М. М. Амосова АМН України. Соціальний партнер виставки - фонд Ріната Ахметова «Розвиток України».

Виставка сприяє просуванню конкурентоспроможного вітчизняного виробництва в галузі медицини на світовий ринок та підвищенню ефективності національної системи охорони здоров'я, створюючи умови для обміну досвідом і налагодження професійних контактів, зазначив, відкриваючи виставку, Микола Хобзей, директор департаменту реформ та розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України.
Василь Лазоришинець, директор НІССХ ім. Амосова, член-кореспондент НАМН, запросив учасників та гостей виставки проголосувати за кращі установи системи охорони здоров'я України та регіональних медиків - лідерів думок у номінації на Національну медичну премію, оргкомітет якої він очолює.

Анатолій Заболотний, директор фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», соціального партнера виставки, подякував організаторам за можливість представити соціальну ініціативу фонду в пересувному медичному комплексі «Мобільна жіноча консультація». Тут всі учасниці і відвідувачки виставки можуть пройти безкоштовне обстеження: зробити мамографію, УЗД і пройти огляд у гінеколога, отримати консультації лікарів Національного інституту раку.

В урочистій церемонії відкриття виставки також взяли участь:

  • Володимир Загородній, голова Української федерації роботодавців охорони здоров'я;
  • Мехмет Самсар, посол Республіки Туреччина в Україні;
  • Емін Чакмак, глава Всесвітньої асоціації медичного туризму;
  • Олександр Гаращенко, генеральний директор компанії «Прем'єр Експо»;
  • Тамара Знайко, директор проекту «Охорона здоров'я».

Нагадаємо, серед 283 учасників виставки - виробники та постачальники медичних послуг та обладнання (серед іншого - перчатки медицинские) з Австрії, Білорусі, Бельгії, Німеччини, Греції, Індії, Іспанії, Італії, Китаю, Кореї, Латвії, Литви, Польщі, Росії, США, Тайваню, Туреччини, України, Швейцарії - в цілому 28 країн.

У перший день в рамках наукової програми виставки відбулися «Український саміт охорони здоров'я та фармацевтики», 2-а міжнародна науково-практична конференція «Державно-приватне партнерство в галузі охорони здоров'я України. Сучасність і перспективи» та інші події.

У середу в рамках виставки MTEC.Kiev 2013 «Медичний туризм. Виставка і конференція» відбудеться Перший регіональний конгрес медичного туризму з міжнародною участю.
Виставки «Охорона здоров'я 2013» та MTEC.Kiev 2013 продовжать свою роботу до п'ятниці, 25 жовтня.