На Дніпропетровщині завершується будівництво Єдиної регіональної диспетчерської

img

На Дніпропетровщині завершується будівництво Єдиної регіональної диспетчерської. Будівельна готовність становить вже понад 90%. Про це стало відомо під час виїзної робочої наради губернатора Дніпропетровщини Дмитра Колєснікова на об’єкті будівництва.

Президент України Віктор Федорович Янукович у Національному плані дій на 2013 рік приділяє особливу увагу покращенню роботи екстреної меддопомоги. Зокрема, у рамках Національного проекту «Вчасна допомога» у всіх областях країни передбачено створення єдиних регіональних диспетчерських. Вони дозволять більш оперативно приймати виклики та сприятимуть більш швидкому доїзду до пацієнта.

На Дніпропетровщині така диспетчерська створюється на базі Дніпропетровського клінічного об’єднання швидкої медичної допомоги.

«Єдина диспетчерська – це дійсно європейський формат у наданні екстреної медичної допомоги жителям регіону. Тут будуть зосереджені сучасні технології зв’язку, які дозволять забезпечити медичний сервіс високого рівня. Зокрема, суттєво скоротиться ланцюжок передачі викликів «пацієнт-диспетчер-бригада» та зменшиться час доїзду «швидкої» до людини», – сказав губернатор Дмитро Колєсніков.

Як доповіла директор обласного Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург, у Єдиній диспетчерській вже завершені основні будівельно-монтажні роботи зі встановлення балок, перегородок та сходинкових прольотів. Підключено опалення, систему вентиляції та водопостачання.

У приміщенні встановлюються нові вікна та двері, на підлозі викладається плитка та стелиться лінолеум, частина стін шпаклюється та фарбується, а частина – викладається керамічною плиткою. Ведуться роботи з підключення електрики, пожежної сигналізації, налагодження автоматичного пожежогасіння та благоустрою території.
Також вона додала, що диспетчерська буде оснащена сучасним обладнанням, яке, зокрема, забезпечуватиме багатоканальний зв’язок.

«При наборі номеру «швидкої» відбуватиметься автоматичне перемикання дзвінка на того оператора, який вільний, – сказала Валентина Гінзбург. – Таким чином, буде забезпечено 100% дозвон людини до «швидкої» з першого разу».

Після відкриття Єдиної регіональної диспетчерської сюди надходитимуть виклики «швидкої» з усієї Дніпропетровщини.