Із початку 2012 року в Дніпропетровській центральній районній лікарні за допомогою телемедицини було проведено більше 200 відео-консультацій

img

Дніпропетровська центральна районна лікарня (ЦРЛ) – це перший на Дніпропетровщині медичний заклад, де успішно впроваджений та реалізується принцип телемедицини. Це сучасний дистанційний огляд пацієнтів за допомогою веб-камери та Інтернету, що дозволяє комплексно оцінити стан здоров’я пацієнта та зекономити його час на відвідування лікарів. Лише за 10 місяців поточного року в Дніпропетровській ЦРЛ було проведено більше 200 відео-консультацій.

З метою підвищення якості та доступності медичних послуг жителям Дніпропетровського району в Дніпропетровській ЦРЛ успішно впроваджений та реалізується проект телемедицини.

Медичні спеціалісти Дніпропетровської районної лікарні надають відео-консультації своїм колегам з усіх амбулаторій загальної практики – сімейної медицини Дніпропетровського району.

«Головна перевага принципу телемедицини полягає в тому, що пацієнтам, які звернулися за медичної допомогою до своєї амбулаторії, більше не потрібно їхати до районної лікарні, щоб отримати додаткові консультації лікарів. Тепер це можливо зробити за допомогою програми Skype», - сказала головний лікар Дніпропетровської центральної районної лікарні Лариса Гардецька.

Окрім цього, сучасний принцип телемедицини дозволяє медичним фахівцям Дніпропетровської ЦРЛ консультуватися з провідними спеціалістами Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім.Мечникова та в режимі он-лайн проводити консиліуми з питань діагностики та лікування конкретного пацієнта.

Напередодні он-лайн спілкування медичні спеціалісти лікарні ім.Мечникова отримують від лікарів Дніпропетровської ЦРЛ необхідний набір документів - данні про пацієнта, рентгенологічні знімки, результати аналізів, допоміжних методів діагностики, протокол з діагнозом та чітко сформульоване питання.

«Телемедицина – це сучасний підхід до розвитку медичної галузі нашого регіону. Вона спрямована на підвищення доступності, своєчасності та якості медичної допомоги», - сказала головний лікар Дніпропетровської центральної районної лікарні Лариса Гардецька.

Довідка:

Дніпропетровська ЦРЛ – це медичний заклад вторинного рівня (лікарня зі стаціонаром), де надається спеціалізована медична допомога майже 85 тис жителям м.Підгороднє, смт.Кіровське, Ювілейне та близько 40 прилеглих сіл. Щороку стаціонарну медичну допомогу в лікарні отримують понад 9 тис пацієнтів, ще 300 тис отримують необхідне лікування в амбулаторних умовах.

У лікарні надається медична допомога за 25 спеціальностями: педіатрія, терапія, акушерство-гінекологія (у тому числі дитяча та підліткова), урологія, хірургія, травматологія-ортопедія, отоларингологія (у тому числі дитяча), офтальмологія, кардіологія, неврологія (у тому числі дитяча), ревматологія, ендокринологія, дерматовенерологія, стоматологія, дитяча гастроентерологія та імунологія, онкологія, фтизіатрія (у тому числі дитяча), наркологія, психіатрія та інфекційні захворювання.

Стаціонарне відділення лікарні розраховано на 305 ліжко-місць.