Прес-конференція в МОЗ: Ефективність державних закупівель

img

Прес-конференція в МОЗ: Ефективність державних закупівельКИЇВ. 18 січня. УНН. Заступник міністра охорони здоров’я Галина Калішенко повідомила на прес-конференції, що за період з травня до кінця 2011 року Міністерство охорони здоров’я уклало усі необхідні договори по закупівлі препаратів на суму, передбачену минулорічним бюджетом, передає кореспондент УНН.

«По держзакупівлям минулого року МОЗ зекономив 155 млн грн», - розповіла Г.Калішенко.

Торги відбулися за 732-ма лотами лікарських засобів, обладнання і виробів медичного призначення. Всього було оголошено 1011 процедур закупівель. Кількість пропозицій учасників торгів становила 1644. За час проведення торгів МОЗ уклало ще 150 додаткових угод.

МОЗ вперше у своїй практиці вилучило із закупівельної номенклатури другорядні препарати й витратні матеріали. Про це на прес-конференції повідомив директор Київського міського Центру серця, головний позаштатний спеціаліст МОЗ  Б.Тодоров.
За його словами, спектр необхідних кардіохірургічних препаратів і матеріалів було звужено до кількох груп, що дозволило зекономити бюджетні кошти й забезпечити хворих препаратами першої необхідності.

До цього переліку належать тромболітики, препарати для коронографії, матеріали, необхідні в дитячій нейрохірургії, штучні серця, легені, серцеві клапани, стимулятори та судинні протези.