Олександр Вілкул вручив Дніпропетровському клінічному об’єднанню швидкої медичної допомоги комп’ютерний томограф

img

Олександр Вілкул вручив Дніпропетровському клінічному об’єднанню швидкої медичної допомоги комп’ютерний томографОлександр Вілкул провів в Дніпропетровському клінічному об’єднанні швидкої медичної допомоги робочу нараду щодо підвищення якості екстреної медицини та покращення технічного забезпечення медичних закладів області. Губернатор вручив лікарям швидкої допомоги сучасний комп’ютерний томограф, який дозволить проводити своєчасну діагностику та допоможе лікарям поставити точний діагноз.

Для встановлення комп’ютерного томографу в клінічному об’єднанні швидкої медичної допомоги проведено реконструкцію приміщення на суму 60 тис грн. Воно відповідатиме усім вимогам установки високотехнологічного обладнання. Комп’ютерний томограф почне працювати з січня наступного року та обслуговуватиме за зміну 6 людей.
«Сьогодні губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул вручив комп'ютерний томограф. Він надзвичайно потрібен в лікарні швидкої допомоги, адже щорічно тут проходять стаціонарне лікування близько 12,5 тисяч жителів міста. У найближчий час ми чекаємо фахівців з Японії, які встановлять томограф та налагодять його роботу», - сказав головний лікар клінічного об’єднання швидкої    медичної   допомоги Дніпропетровська Станіслав Тилік.

Також Олександр Вілкул ознайомився з роботою центральної диспетчерської Дніпропетровської швидкої допомоги, у якій встановлене обладнання для координації роботи бригад «швидкої» за допомогою GPS-навігації. У наступному році на її базі буде створена єдина обласна диспетчерська.

«На Дніпропетровщині проводиться системна робота з підвищення якості швидкої медичної допомоги. Дніпропетровська область перша в Україні оснастила усі машини швидкої допомоги GPS-навігаторами. У цьому році по всій області відкрито 27 додаткових місць базування та сформовано 9 додаткових бригад швидкої допомоги. Також йде активна робота по дооснащенню карет «швидкої» необхідним обладнанням та медикаментами. Ці заходи підвищили якість та оперативність надання екстреної допомоги жителям області», - наголосив Олександр Вілкул.

У наступному році всі служби швидкої допомоги області будуть об'єднані в єдину систему екстреної медичної допомоги. В неї входитимуть обласний центр екстреної медицини та медицини катастроф, а також сім територіальних станцій швидкої медичної допомоги. Уся екстрена медична допомога буде фінансуватися з обласного бюджету. Це дозволить подолати адміністративно-територіальні перешкоди та своєчасно надавати необхідну медичну допомогу постраждалим і хворим.

«Створення єдиної системи екстреної допомоги дозволить направити на виклик бригаду швидкої допомоги, що знаходиться найближче до потерпілого. Наприклад, раніше міська «швидка» не могла виїхати на виклик до жителів селища, адже вона була на утриманні міського бюджету. Тепер, завдяки спільному фінансуванню і єдиній диспетчерській ці перепони зникають. Тож жителі всієї області зможуть вчасно отримати необхідну медичну допомогу», - підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.

Довідково:

В Клінічному об’єднанні швидкої медичної допомоги працює 355 лікарів, серед них 2 заслужених лікаря України та 10 кандидатів медичних наук. На базі лікувального закладу працює 3 кафедри Дніпропетровської державної медичної академії.

Оперативний відділ швидкої медичної допомоги приймає щодобово від 550 до 650 викликів за добу. В диспетчерській щодобово працює 1 старший лікар станції швидкої медичної допомоги та 9 фельдшерів-диспетчерів, які керують роботою 67 бригад швидкої медичної допомоги.