Майбутнє за сімейною медициною

img

Майбутнє за сімейною медициноюЗа рішенням Нікопольської міської ради з наступного року сімейні лікарі будуть отримувати  з міського бюджету щомісячну доплату у розмірі 500 гривень.
Нікопольська міська рада однією з перших у Дніпропетровській області виконала завдання губернатора Олександра Вілкула та розробила програму місцевих заохочень для медичних працівників первинного рівня меддопомоги. Рішення про внесення змін до програми поліпшення медичного обслуговування населення міста на 2011-2014 роки було прийняте 7 жовтня на позачерговій сесії Нікопольської міської ради. Таким чином з 2012 року сімейним лікарям Нікополя з міського бюджету щомісячно будуть виплачувати додаткові 500 гривень.
«Розвиток системи первинної меддопомоги стане основою поліпшення якості медичних послуг на Дніпропетровщині. Розробка місцевих програм заохочень для медиків, ініційована губернатором Олександром Вілкулом,  допоможе залучити в медичну систему молодих спеціалістів та сприятиме підвищенню статусу сімейних лікарів», – зазначив в.о. начальника відділу охорони здоров’я Нікопольської міської ради Валерій Самойленко.
Загалом цього року з міського бюджету Нікополя було виділено 90 тис грн. на підготовку 27 спеціалістів сімейної медицини. П’ятеро з них вже закінчили навчання та працюють сімейними лікарями в амбулаторіях загальної практики Нікопольського центру первинної меддопомоги. Інші 22 лікаря наразі отримують спеціалізацію з сімейної медицини і вже з наступного року будуть надавати якісну первинну меддопомогу жителям Нікополя.
«Майбутнє за сімейною медициною. Створення гідних умов праці для медиків первинної ланки медицини та підготовка достатньої кількості сімейних лікарів підвищить якість медичної допомоги для жителів Нікополя та всієї області та зробить її дійсно доступною», – наголосила головний лікар Нікопольського центру первинної медико-санітарної допомоги Валентина Горяна.
Наразі керівництво інших районів та міст Дніпропетровщини, переймаючи позитивний досвід Нікополя,  розпочало розробку власних програм заохочень для медичних працівників.