На Дніпропетровщині проводиться декадник профілактики захворювання на рак молочної залози

img

На Дніпропетровщині проводиться декадник профілактики захворювання на рак молочної залозиДо Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози в медичних закладах Дніпропетровщини з 17 по 28 жовтня проходить декадник профілактики захворювання.

У рамках декадника жінки усіх міст та районів Дніпропетровщини зможуть пройти повний комплекс обстежень, отримати інформаційні матеріали та консультації у спеціалізованих медичних закладах області. Зокрема, у Дніпропетровському обласному онкологічному диспансері, а також у Криворізькому та Дніпропетровському міських онкологічних диспансерах.

«За даними ВОЗ при виявленні захворювання на рак молочної залози на ранній стадії у 96% жінок він успішно виліковується. Проходження планових обстежень забезпечить раннє виявлення передпухлинних патологій і новоутворень та таким чином значно покращить результати лікування», – зазначила начальник головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург. За її словами, для залучення максимальної кількості жінок до профілактики онкологічних захворювань в обласних ЗМІ виходять телевізійні програми, радіопередачі та газетні статті, присвячені цьому питанню.

Для надання медичних послуг на найвищому рівні та покращення якості меддопомоги для онкохворих у Дніпропетровській області за ініціативою губернатора Олександр Вілкула реалізується низка проектів. Зокрема, з державного бюджету виділено 7 млн грн на придбання томографа для контактно променевої терапії у Криворізький онкодиспансер. І вже в листопаді він буде встановлений. Також, за сприяння Олександра Вілкула було акумульовано кошти державного та міського бюджетів на закінчення будівництва сучасного радіологічного корпусу в Дніпропетровському онкологічному центрі. Завдяки будівництву радіологічного корпусу в Дніпропетровську та придбанню нового обладнання в Криворізький онкодиспансер у жінок Дніпропетровщини з’явиться можливість отримувати якісне та комплексне лікування онкозахворювань.

«Злоякісні новоутворення молочної залози – одне з найпоширеніших онкологічних захворювань в українських жінок. Стимулювання проходження регулярних обстежень та використання сучасного обладнання забезпечить якісне лікування онкозахворювань та збереже здоров’я жінок нашої області», – підкреслила Валентина Гінзбург.

Як зазначила головний лікар обласного онкологічного диспансеру Ольга Балашова, мета декадника – привернути увагу жінок до захворювання на рак молочної залози. «Цього року в рамках декадника обласний онкодиспансер проводить роз’яснювальні бесіди з старшокласницями та відкриті лекції для вчителів та батьків. Вже було проведено профогляд для вчителів школи №128. Це дуже важливо, адже вчасне виявлення захворювання значно знижує ризик появи ускладнень та дає можливість повністю його вилікувати», – сказала Ольга Балашова.

Жительки Дніпропетровська та області зможуть пройти комплексні медобстеження, зробити мамографію та отримати консультації спеціалістів у таких медичних закладах:
 Міська клінічна лікарня № 19 (міський онкодиспансер) вул. Космічна, 1, тел. (0562)68-03-05;
 Міська клінічна лікарня №9, пр. Воронцова, 29а, тел. (0562) 23-13-33;
 Обласний діагностичний центр, вул. Плеханова, 28, тел. (056)778-18-01;
 Обласний клінічний онкологічний диспансер, вул. Гавриленко, 1, тел. (056)749-64-34.