Комітет ВР з питань охорони здоров’я рекомендує парламенту ухвалити держбюджет у першому читанні

img
КИЇВ. 20 вересня. УНН. Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я рекомендує Верховній Раді ухвалити проект державного бюджету на 2012 рік і державну програму соціально-економічного розвитку на 2012 рік. Відповідне рішення було ухвалено під час засідання комітету, передає кореспондент УНН.
За словами голови комітету народного депутат від Партії регіонів Тетяни Бахтеєвої, у проекті бюджету на наступний рік на фінансування галузі охорони здоров’я заплановано 56,1 млрд грн. З них кошти державного бюджету складають 16,6 млрд, а місцеві бюджету – 39,5 млрд. У 2012 році показник фінансування охорони здоров’я складатиме 3,7% ВВП.
Окрім того, голова комітету зауважила, що з 1 січня 2012 року у бюджеті передбачено виплати медичним та фармацевтичним працівникам на оздоровлення у розмірі посадового окладу при наданні щорічної оплачуваної відпустки. На ці цілі виділено 1,6 млрд грн.
Для лікарів-хірургів вищої категорії зарплата збільшиться на 861 грн порівняно з 2011 роком. Зарплата дільничого лікаря-терапевта вищої категорії збільшиться на 704 грн, зарплата фельдшера вищої категорії - на 540 грн.
1,8 млрд планується виділити на субвенції місцевим бюджетам у галузі охорони здоров’я.
На виконання державних програм передбачено кошти в розмірі 108,1 млн грн. Водночас голова комітету зауважила, що основним пріоритетом державної програми соціально-економічного розвитку на 2012 рік в галузі медицини є розвиток первинної медико-санітарної допомоги, а також удосконалення екстренної допомоги. "Основним завданням на 2012 рік залишається чітке структурування галузі за рівнями надання медичної допомоги", - сказала парламентарій.
Як повідомляв УНН, проектом державного бюджету на 2012 рік передбачено, що видатки зведеного бюджету в галузі охорони здоров’я зростуть на 6,9 млрд грн і сягатимуть 53 млрд грн.