Харків. Обласний диспансер радіаційного захисту населення буде працювати в звичайному режимі - Михайло Добкін

img
Харківський обласний диспансер радіаційного захисту населення, як і раніше буде обслуговувати людей, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, а також членів їх сімей. Крім цього, буде розглянуто питання про збільшення фінансування на утримання пацієнтів цієї установи.
Про це голова ХОДА Михайло Добкін повідомив 11 лютого під час розширеного засідання Координаційної ради з питань соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, за участю громадських організацій ветеранів, інвалідів та дітей війни.
«Окрім зміни керівника там ніяких кардинальних змін не буде, диспансер залишиться працювати в тому ж режимі. У нас на цей рік також були плани з переоснащення його медичним обладнанням. Що стосується збільшення фінансування харчування пацієнтів, які там знаходяться, то ми повинні прорахувати наші можливості. Наскільки мені відомо, фінансування харчування там набагато вище, ніж в середньому по іншим медичним установам, більше тільки в госпіталі для інвалідів. Якщо у нас буде можливість, будемо звертатися до обласної ради, щоб депутати розглянули цю пропозицію», - повідомив голова області.
Крім цього, за результатми засідання буде дозволено лікування в диспансері членам сімей ліквідаторів аварії так само, як це можуть робити сім'ї постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. Крім них там зможуть лікуватися також медики, які працюють у диспансері, а всі інші громадяни права на лікування в цьому медичному закладі не мають.