Дніпропетровськ. Олександр Вілкул передав Центру екстреної медичної допомоги два унікальних реанімобіля, аналогів яким немає в Україні

img

Дніпропетровськ. Олександр Вілкул передав Центру екстреної медичної допомоги два унікальних реанімобіля, аналогів яким немає в УкраїніЗа ініціативи губернатора Дніпропетровщини Олександра Вілкула для обласного Центру екстреної медичної допомоги придбано два найсучасніших реанімобіля «Mersedes Benz» загальною вартістю 2 мільйони гривень.

«За кожною цифрою у галузі медицини стоїть здоров’я та життя людей. За кожною нашою дією – і влади, і лікарів, - стоїть врятоване життя. Саме таке ставлення до медичних установ області стало запорукою суттєвого оновлення медико-технічного обладнання у лікарнях, діагностичних центрах та клініках Дніпропетровщини, яке відбулось цього року», - наголосивОлександр Вілкул під час вручення нових реанімобілів обласному Центру екстреної медичної допомоги.

Ці два нові реанімобіля німецького виробництва не мають аналогів в Україні і повністю відповідають вимогам європейського стандарту санітарного транспорту. Їх використання практично зведе нанівець поняття нетранспортабельності пацієнтів.

«Нові реанімобілі незамінні у випадках виникнення катастроф і різного рівня надзвичайних ситуацій. Обладнання, яке ми сьогодні передали в руки справжніх професіоналів, допоможе врятувати десятки, сотні і тисячі людських життів – в будь-якій ситуації та у будь-яких умовах», - наголосив керівник області.

Реанімобілі обладнані короткими і довгими спинальними щитами, вакуумними матрацами та шинами, які забезпечують нерухомість тіла під час транспортування, а також реанімаційним обладнанням: апаратом штучної вентиляції легень, кардіомонітором, дефібриляторами, електричним аспіратором тощо. Один з автомобілів додатково обладнаний спеціальною апаратурою для немовлят, що дозволяє перевозити до лікарень новонароджених вагою від 500 грам, а також діток з вадами серця та легень.

Тепер в автопарку Центру екстреної медичної допомоги нараховується 21 реанімобіль, у тому числі - єдині в Україні 2 автомобілі підвищеної місткості, які можуть транспортувати трьох і чотирьох реанімаційних хворих.

Кожен автомобіль оснащений усім необхідним медичним обладнанням для проведення невідкладної медичної допомоги та оперативних втручань. Саме машини Центру евакуювали постраждалих внаслідок автокатастрофи на залізничному переїзді поблизу міста Марганець.

Як повідомлялося, цього року фінансування обласних медичних закладів для придбання медикаментів підвищено на 33%, на придбання продуктів харчування на 38%, капітальні видатки зросли на 35%. Видатки на придбання обладнання збільшено вдвічі. В 2010 році загальна сума видатків з обласного бюджету на сферу охорони здоров’я досягла 800 млн грн.

«Разом із Міністерством охорони здоров’я України ми здійснили безпрецедентне оснащення лікувальних закладів області сучасною апаратурою. Це є реалізацію на практиці соціальної політики Президента України Віктора Януковича. Оновлення матеріально-технічної бази, в тому числі - закладів первинної ланки, забезпечить суттєве підвищення якості надання медичних послуг жителям Дніпропетровщини», - зазначив Олександр Вілкул.

Нагадаємо, що у вересні 2010 року 47 лікарень області отримали нове сучасне обладнання на суму 54 млн грн.

Дніпропетровськ. Олександр Вілкул передав Центру екстреної медичної допомоги два унікальних реанімобіля, аналогів яким немає в Україні
Довідка:

З обласного бюджету на функціонування КЗ «Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» у 2010 році було виділено 6,1 млн. грн., що більше попереднього року на 19,6%.
Дніпропетровський Центр екстреної медичної допомоги єдиний в Україні отримав свідоцтво Державної реєстрації аварійно-рятувальної служби. Кожен співробітник Центру атестований Центральною міжвідомчою атестаційною комісією та має посвідчення рятувальника. Це дає юридичне підґрунтя для проведення ліквідації медико-санітарних наслідків надзвичайних ситуацій навіть за межами держави
Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф працює з 2002 року.
У Центрі сформовано п'ять спеціалізованих штатних бригад: анестезіологічні доросла та дитяча, хірургічна, нейрохірургічна, травматологічна, а також дитяча реанімаційна.
Загалом за 9 місяців 2010 року забезпечено понад 1,6 тисяч викликів, проконсультовано понад 1,7 тисячі пацієнтів, евакуйовано до спеціалізованих клінік 1,4 тисяч чоловік, проведено майже 300 оперативних втручань. В тому числі Центром забезпечено 417 викликів до дорослих та 232 виклики до новонароджених діток, які потребували невідкладної реанімації. 30 маленьких жителів області з вродженими вадами серця було доставлено в інститут дитячої кардіохірургії міста Києва.

Управління преси та інформації облдержадміністрації