Спільні навчання медичних служб, працівників МНС, МВС та ДАІ у Харкові

img

Сьогодні в Харківській області відбулися спільні навчання медичних служб, працівників МНС, МВС та ДАІ, які разом відпрацьовували ситуацію аварії на трасі за участю автобуса та маршрутного таксі з великою кількістю постраждалих.

У ході навчань всі служби оперативно відреагували на сигнал про аварію, після чого співробітники МНС провели евакуацію "постраждалих", медики надали їм першу допомогу, співробітники ДАІ провели необхідні роботи на місці події, а працівники міліції - слідчі дії.

Як зазначив заступник голови ХОДА Ігор Шурма, моделювання надзвичайних ситуацій допомагає більш ефективно координувати дії різних служб, що дає можливість врятувати життя людей.

«Ми повинні максимально вдосконалювати швидку невідкладну медичну допомогу та медицину катастроф. Ми переконалися, що будь-який форс-мажор з масовим ураженням людей завжди потребує синхронних дій Державної автоінспекції, Міністерства надзвичайних ситуацій і працівників охорони здоров’я. Якщо немає взаємодії, то ми втрачаємо шанс врятувати життя, яке фактично ми можемо зберегти», - підкреслив він.

За словами Ігоря Шурми, подібні навчання і надалі будуть проводитися в Харківській області.
«Це перше навчання на трасі, яке ми організовуємо в Харківській області, але не останнє, ми будемо це продовжувати. Спочатку ми моделювали ситуацію на стадіоні, сьогодні – на трасі. Ми будемо вибирати з практики ті ситуації, які мали місце в минулому і які потребують координації дій. Моделювати їх будемо в різних куточках – сьогодні на трасі, завтра десь на міжрайонній ділянці – треба ж пропрацювати варіант дорожньої пригоди між районними центрами, де немає зв’язку. Це все треба передбачати, і кращої форми, ніж навчання, просто не існує», - сказав заступник голови області.