Українські лікарі об’єднались задля того, щоб змінити медицину на краще

img
alt

Вперше в Україні створено реєстр кращих медичних працівників «ТОП100 в медицині». Професіонали-лікарі, медичні громадські організації, міністерства та відомства, адміністрації охорони здоров’я об’єднали зусилля задля того, щоб визначити кращих, на думку експертів, лікарів, в український медицині.
Київ, 10.12.2009. — на прес-конференції у Національному Музеї Медицини України, за участю представників Міністерства охорони здоров’я, представників Міністерства внутрішніх справ, Міністерства надзвичайних ситуацій, Міністерства оборони України, Міністерства транспорту та зв’язку, Служби безпеки України, профільних медичних організацій та представників ЗМІ оголошено результати першого етапу конкурсу «Національна Медична Премія».

Українські лікарі об’єднались задля того, щоб змінити медицину на краще


У голосуванні взяли участь понад 20 000 лікарів-експертів, 18 обласних управлінь охорони здоров’я, Міністерство охорони здоров’я АР Крим, Міністерство внутрішніх справ, Міністерство надзвичайних ситуацій, Міністерство оборони України, Міністерство транспорту та зв’язку та Служба безпеки України та більше 30 професійних, медичних громадських організацій.
Найбільшу активність виявили Донецька, Луганська, Харківська та Запорізька області. Найменшу — Херсонська, Сумська та Чернівецька області. Докладні дані щодо результатів голосування по кожній області надані у Додатку 1. Відповідно до кількості медичних працівників у кожній адміністративній одиниці, було визначено «прохідний бал», який дозволяв номінанту потрапити до реєстру. Якщо кількість лікарів була меншою ніж 5000, прохідний бал становив 3 експертних голоси, найбільший прохідний бал, 15 експертних голосів, було встановлено для загальної кількості лікарів від 15 000 та більше. Загалом до реєстру «ТОП100 в медицині» кращих медичних працівників України потрапили 2804 номінанта, які набрали необхідну кількість голосів.

alt


Офіційне голосування лікарів-експертів було завершено 4 листопада 2009 р. Кінцевий термін голосування двічі подовжувався, однак зважаючи на те, що анкети все ще надходили, оргкомітет «Національної Медичної Премії» на своєму засіданні 27 листопада прийняв рішення включити анкети, що надійшли після 4.11.2009 р., до реєстру «ТОП100 в медицині».
Лікарі, середній медичний персонал, адміністратори та заклади охорони здоров’я, які увійшли до реєстру «ТОП100 в медицині» будуть оцінені Експертною радою, Академічною радою і Високим журі, після чого серед них будуть визначені лідери «Національної Медичної Премії». Крім грошової нагороди у розмірі 10000 грн., переможці отримають високу оцінку та визнання серед колег і пацієнтів та назавжди увійдуть в новітню історію української медицини.
Одним із важливих результатів Національної Медичної Премії її організатори вважають те, що українські громадяни отримають відкритий перелік кращих медичних фахівців, підтверджений багаторівневим експертним та народним голосуванням.

Інформація про проект та організаторів:

Національна Медична Премія — єдиний всеукраїнський незалежний безкоштовний для учасників конкурс лікарів, середнього медичного персоналу, адміністраторів і закладів галузі охорони здоров’я. Основна мета проекту — сприяти розвитку медичної галузі в Україні.
Конкурс «Національна Медична Премія» підтримали більше як 30 громадських організацій, міністерств та відомств, які діють в галузі охорони здоров’я.
Реєстр «ТОП100 в медицині» - «вотум довіри» професійної думки, створений за результатами загальноукраїнського голосування лікарів.
«Народний лікар» — соціальний проект, у якому споживачі медичних послуг (пацієнти) старше 18 років надсилають відгуки — подяки на адресу певних лікарів або закладів охорони здоров’я, історії про медицину і про надії, які на неї покладають.


З 10 грудня 2009 року оргкомітет Національної Медичної Премії почав реєстрацію представників ЗМІ, які бажають співпрацювати з проектом з питань висвітлення інформації про номінантів проектів «Національна Медична Премія» та «Народний лікар».