Шведські фахівці поділилися з медиками Дніпропетровщини сучасними аспектами інфекційного контролю в лікарнях

img

Шведські фахівці поділилися з медиками Дніпропетровщини сучасними аспектами інфекційного контролю в лікарняхУ Дніпропетровську за участі Торгового уповноваженого та Першого секретаря Посольства Швеції в Україні Гунілли Хульт та медичної спільноти Дніпропетровщини відбувся міжнародний обмін досвідом з питань профілактики внутрішньолікарняної інфекції та впровадження відповідних заходів.

Під час заходу Торговий уповноважений та Перший секретар Посольства Швеції в Україні Гунілла Хульт розповіла присутнім про сучасні методики інфекційного контролю в лікувальних закладах Швеції, зокрема, застосування європейських технологій обробки акушерських і хірургічних приміщень, а також реанімацій. Наприклад, у Швеції поверхні в таких кімнатах обробляються спеціальними матеріалами, завдяки яким мікроорганізми що на них потрапляють, моментально зникають. При цьому ніякої шкоди людському організму така обробка не завдає.

Директор обласного Департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації Валентина Гінзбург зазначила, що подібний досвід швецьких колег був врахований під час будівництва Дніпропетровського обласного перинатального центру. Крім того, за їхніми рекомендаціями, при санітарній обробці поверхонь у центрі застосовують спеціальні мопи. Вони якісно прибирають поверхні та не накопичують бруд й бактерії.

«Медична галузь ніколи не стоїть на місті. Вона вимагає постійного оновлення знань, впровадження новітніх методик та технологій, а також досягнень вітчизняної та світової науки, – говорить Валентина Гінзбург. – Отриманні знання з успіхом впроваджуються у медичну галузь нашого регіону. Тим самим наближуючи її до європейського рівня».
Нагадаємо, що у листопаді 2012 року за участі провідних шведських медиків у Дніпропетровському регіональному перинатальному центрі відбувся міжнародний обмін досвідом з питань інфекційного контролю та охорони материнства та дитинства. Захід відбувся в рамках проведення Днів Швеції в Дніпропетровській області за ініціативи посольства Швеції в Україні спільно зі Шведською Торговою та Інвестиційною Радою та Дніпропетровською облдержадміністрацією.