У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серця

img

У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серцяУ Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії застосовуються найсучасніші методи діагностики та лікування серцево-судинних захворювань. Завдяки високому професіоналізму фахівців та новому сучасному обладнанню, яким під керівництвом губернатора Олександра Вілкула оснащується центр, тут проводять найскладніші операції з відновлення роботи серця.

У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найновітніші унікальні методики лікування пацієнтів з вадами серця. Тут на сучасному обладнані працюють провідні фахівці, які проходили стажування у відомих клініках світу.
Спеціалістами центру постійно розробляються власні напрацювання та методики лікування хвороб серця. Тому, щорічно тут проходять стажування лікарі не тільки з різних областей України, а й доктори з європейських країн.

Наразі в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань».

У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серцяУ Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серця

 

«Під керівництвом губернатора Олександра Вілкула в області приділяється велика увага особам з серцево-судинними захворюваннями. Зокрема в обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії реалізується Національна програма «Запобігання та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань». Мета програми – зниження у населення рівня захворюваності гіпертонічною хворобою, ішемічною хворобою серця, порушеннями мозкового кровообігу та зниження рівню смертності  від серцевої патології.  За кошти обласного бюджету центр отримує найсучасніше обладнання та  витратні матеріали для операцій. Реалізація подібної програми та величезний досвід фахівців центру дозволяє надавати високоякісну та ефективну медичну допомогу особам з вадами серця», - сказала головний позаштатний спеціаліст з кардіології головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації, заступник директора з медичної частини Дніпропетровського обласного клінічного центра кардіології та кардіохірургії  Алла Гуленко.

У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серцяУ Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серця

 

Протягом року у Дніпропетровському клінічному центрі кардіології та кардіохірургії проводяться понад 3000 операцій, в тому числі і операції на відкритому серці: протезування клапанів, аорто-коронарне шунтування, імплантація кардіостимуляторів, стентування коронарних судин, електрофізіологічні втручання тощо.

Для осіб з серцево-судинними захворюваннями тут проводиться імплантація спеціальних пристроїв, що регулюють ритм серця – електрокардіостимуляторів та коронарних стентів.
Завдяки впровадженню новітніх технологій в обласному центрі кардіології та кардіохірургії Дніпропетровщина має найвищий показник з імплантування електрокардіостимуляторів в Україні – близько 600  на рік.

Операції з встановлення пацієнтам коронарних стентів проводяться близько 400 разів на рік. Всі витратні матеріали для цих операцій закуповуються за кошти обласного бюджету.

Дітям, в тому числі і новонародженим, з вродженою патологією серця у відділені дитячої кардіохірургії роблять радикальну корекцію пороків серця. Це процедура, яка потребує найвищої майстерності лікарів та сучасного обладнання – спеціалісти центру оперують дітей протягом одного місяця після народження, а у деяких випадках і в перші години життя.

У Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серцяУ Дніпропетровському обласному клінічному центрі кардіології та кардіохірургії впроваджені найсучасніші методики діагностики та лікування осіб з вадами серця

 

«У 2012 році 182 дитини отримали можливість жити завдяки таким операціям. Крім того, наші фахівці проводять операції і новонародженим з вадами серця, які народилися передчасно. В цьому році було прооперовано 8 таких дітей. Окрім Дніпропетровщини, такі операції в Україні проводяться лише у Донецькій, Одеській та Київській областях. За останні два роки кількість прооперованих дітей з вродженими вадами серця зросла майже в 5 разів і це значно зменшило потребу у направленні дітей до Києва у Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії», - сказав головний позаштатний спеціаліст з кардіохірургії головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації, директор Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Юрій Григоренко.
Крім того, кардіохірурги центра проводять більш ніж 300 операцій на зупиненому серці. А такі операції вважаються операціями найвищої категорії складності.

Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії укомплектований найсучаснішим обладнанням американських, японських, німецьких та австрійських фірм.

«Обласний центр кардіології та кардіохірургії оснащений новітнім обладнанням, завдяки якому спеціалісти можуть проводити лікування та діагностику пацієнтів на рівні провідних клінік Заходу. Так, у березні 2012 року за підтримки губернатора Олександра Вілкула в центрі було встановлено сучасну ангіографічну установку. Цей апарат дозволяє проводити високоякісну точну діагностику серцево-судинної системи, усувати вади серця та проводити імплантацію без розрізу грудної клітини. Крім того, у цьому році за кошти обласного бюджету планується придбати новітній ехокардіограф експертного класу, завдяки якому ми зможемо робити найточніше ультразвукове дослідження серця», - сказав головний позаштатний спеціаліст з кардіохірургії головного управління охорони здоров`я Дніпропетровської облдержадміністрації, директор Дніпропетровського обласного клінічного центру кардіології та кардіохірургії Юрій Григоренко.

Довідка: Дніпропетровський обласний клінічний центр кардіології та кардіохірургії складається з 2 консультативних та 6 діагностичних відділень, стаціонару на 115 ліжок, що включає відділення інтервенційної кардіології (спеціалізується на лікуванні хворих з нестабільною стенокардією та гострим інфарктом міокарду; за півтора роки існування відділення інтервенційної кардіології, госпітальну летальність при гострому інфаркті міокарда вдалось зменшити в 4 рази), кардіологічне відділення, відділення кардіохірургії, відділення дитячої кардіохірургії, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, два блоки інтенсивної терапії.

В центрі працюють 122 лікарі та 180 середніх медичних працівників.

Щодня центр відвідує 1150 пацієнтів.