Вітання Президента України Віктора Януковича медичним працівникам України

img
Дорогі друзі!

Сердечно вітаю вас з Днем медичного працівника.

Ви обрали надзвичайно складну, благородну і почесну професію, вам довірено найдорожче - життя і здоров'я людей. На моє переконання, медицина - це покликання сильних і відповідальних людей, а бути лікарем -це більше, ніж фах, це - спосіб життя і мистецтво.

Від кожного з вас залежить доля мільйонів людей, яких ви щодня рятуєте від недуги і страждань та які впевнені у вашій готовності завжди прийти на допомогу. Дякую лікарям, науковцям, організаторам охорони здоров'я, медичним сестрам, фельдшерам, молодшому медичному персоналу, працівникам санаторіїв та аптек, медичної промисловості і швидкої допомоги за самовіддану працю, вірне служіння людям і медицині.

Сучасні лікарі є гідними продовжувачами знаних у всьому світі українських шкіл медичної науки і практики та все більше отримують міжнародне визнання і стають частиною світової медичної спільноти.

Здоров'я населення є одним з найважливіших чинників розвитку економіки будь-якої країни та добробуту її народу, запорукою національної безпеки. Вбачаю пріоритетним для всіх гілок державної влади питання створення надійної та ефективної національної системи охорони здоров'я. Проведення невідкладного та глибокого реформування медицини створить необхідні передумови для раціонального запровадження страхової медицини.

В основу реформ у медичній галузі, започаткованих владою, покладено створення всіх умов для забезпечення кожному, незалежно від соціального статусу і місця проживання, якісної та доступної медичної допомоги.

Шановні медики! Держава в боргу перед вами та вашими пацієнтами і тому докладе всіх зусиль для належної діяльності медичної галузі та зробить все можливе, щоб розв'язати соціальні проблеми медичних працівників.

Україна поступово виходить зі стану фінансово-економічної кризи, що дасть змогу нам у наступних роках ще суттєвіше збільшити фінансування охорони здоров'я та модернізувати діагностичну й лікувальну базу медичних закладів.

Переконаний, що усі разом ми зуміємо піднести медицину на якісно новий рівень та наблизити її до загальновизнаних у світі стандартів.

Бажаю всім міцного здоров'я, добра та успіхів у реалізації життєвих планів, нових вагомих здобутків на благо народу України.

Віктор Янукович