День спеціаліста в Одеській облСЕС

img

День спеціаліста в Одеській облСЕСДень епідеміолога

 

Низка семінарів згідно з планом організаційно-методичних заходів установ санепідслужби Одеської області проходить з 14 по 21 квітня.

З 14 по 15 квітня на базі Дитячого центру «Молода гвардія» в Одесі відбувся семінар для  лікарів-епідеміологів. Семінар мав навчальний характер, на ньому розглянуто близько тридцяти робочих тем, важливих у повсякденні епідеміологічного напрямку служби. Під час його роботи лікарі-епідеміологи, помічники лікарів-епідеміологів отримали інформацію з актуальних організаційних питань, ознайомились із новими нормативними документами.

Відкрила День епідеміолога заступник головного санітарного лікаря Одеської області Н.Д.Вегержинська. Завепідвідділом Л.В.Красницька, лікарі-епідеміологи Г.О.Шевченко, Л.П.Потієнко, О.Б.Садкова, Л.І.Гетьман, О.В.Волков, В.Д.Рингач,  О.В.Постнов, С.О.Дементьєв та ін. виступили з тематичними доповідями.  

У роботі семінару взяла участь д.м.н. Т.В.Чабан (каф. інфекційних захворювань ОДМУ, тема доповіді « Хронічні гепатити»).

Проаналізовано стан інфекційної захворюваності за минулий рік, зокрема зроблено аналіз епідемії грипу А(Н1N1), обговорено організаційні заходи щодо епіднагляду в осінньо-зимовий сезон поточного року та посилення нагляду за гострими кишковими інфекціями у весняно-літній період. Велику увагу учасники семінару приділили проблемам імунопрофілактики, організації нагляду за лікувальними закладами, питанням лабораторних досліджень.

Семінар «День епідеміолога» традиційний, він став добрим стимулом у підвищенні теоретичних знань, особливо – професійної орієнтованості помічників лікарів-епідеміологів, яким доводиться  працювати самостійно в тих установах, де тимчасово відсутні лікарі.    

 

День бактеріологаДень спеціаліста в Одеській облСЕС

 

16 квітня на базі обласної санепідстанції проведено семінар для лікарів-бактеріологів.

З доповідями, присвяченими аналізу медичної, а також санітарної бактеріології, виступили Л.В.Скоропуд, І.П.Колесніченко; аналізу мікробіологічного фону та якості роботи бактеріологічної служби області – Л.В.Красницька, Г.О.Шевченко, Л.П.Потієнко; аналізу моніторингових досліджень в хірургічних та акушерських стаціонарах – О.М.Кравченко; аналізу бактеріології з особливо небезпечних інфекцій – Г.А.Купрієнко.

 

День дезінфекціоніста

 

21 квітня на базі обласної санепідстанції пройде День дезінфекціоніста.