Про затвердження Порядку скринінгу донорської крові та її компонентів на гемотрансмісивні інфекції

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
19.02.2013                                                     N 134
м.Київ


Про затвердження Порядку скринінгу донорської крові
та її компонентів на гемотрансмісивні інфекції    

Відповідно до частини першої статті 18 Закону України "Про донорство крові та її компонентів", підпункту 6.21 підпункту 6 пункту 4 Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, пункту 2.5 розділу ІІ Порядку контролю за дотриманням показників безпеки та якості донорської крові та її компонентів, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров'я України від 09 березня 2010 року № 211, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 08 червня 2010 року за № 368/17663, та з метою забезпечення безпеки донорської крові та її компонентів на наявність маркерів гемотрансмісивних інфекцій

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити:

1.1. Порядок скринінгу донорської крові та її компонентів на гемотрансмісивні інфекції, що додається.

1.2. Форму первинної облікової документації № 495-1/о "Журнал реєстрації зразків сироваток крові для проведення скринінгових досліджень на наявність серологічних маркерів гемотрансмісивних інфекцій та результатів досліджень методами ІХЛА/ІФА" та Інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

1.3. Форму первинної облікової документації № 495-2/о "Журнал реєстрації зразків плазми крові для проведення досліджень на наявність нуклеїнових кислот збудників гемотрансмісивних інфекцій та результатів досліджень методом NAT" та Інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

1.4. Форму первинної облікової документації № 495-3/о "Журнал протоколів проведення досліджень на наявність серологічних маркерів гемотрансмісивних інфекцій методами ІХЛА/ІФА" та Інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

1.5. Форму первинної облікової документації № 495-4/о "Журнал протоколів формування міні-пулів та проведення досліджень на наявність нуклеїнових кислот збудників гемотрансмісивних інфекцій методом NAT" та Інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

1.6. Форму первинної облікової документації № 497/о "Журнал обліку діагностичних наборів, реагентів, виробів медичного призначення в лабораторії, що використовуються для скринінгу" та Інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

1.7. Форму первинної облікової документації № 497-1/о "Довідка про результати скринінгових досліджень на наявність маркерів трансмісивних інфекцій" та Інструкцію щодо її заповнення, що додаються.

2. Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги (Хобзей М. К.) забезпечити подання цього наказу у встановленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                          Р. Богатирьова