Про розподіл препарату «Ефамат», таблетки 600 мг № 30, наданого компанією «Mylan Laboratories Limited» у якості гуманітарної допомоги

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
01.02.2013     N 85
м.Київ


Про розподіл препарату «Ефамат», таблетки 600 мг № 30,
наданого компанією «Mylan Laboratories Limited»
у якості гуманітарної допомоги    

Відповідно до Закону України "Про гуманітарну допомогу", Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та порядку застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затверджених наказом Головного управління Державного казначейства Міністерства фінансів України від 10 грудня 1999 року № 114, Інструкції про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ, затвердженої наказом Головного управління Державного казначейства Міністерства фінансів України від 10 липня 2000 року № 61, а також з метою реалізації Загальнодержавної програми забезпечення профілактики ВІЛ-інфекції, лікування, догляду та підтримки ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД на 2009 - 2013 роки, затвердженої Законом України від 19 лютого 2009 року № 1026 - VI, та раціонального і цільового використання препарату "Ефамат", таблетки 600 мг № 30, наданого компанією "Mylan Laboratories Limited" у якості гуманітарної допомоги

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити розподіл антиретровірусного препарату "Ефамат", таблетки 600 мг № 30, для лікування хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД та профілактики ВІЛ-інфікування, наданого компанією "Mylan Laboratories Limited" у якості гуманітарної допомоги (далі - антиретровірусний препарат), що додається.

2. Визначити Державне підприємство "Укрвакцина" (далі - ДП "Укрвакцина") отримувачем гуманітарної допомоги у вигляді антиретровірусного препарату.

3. Генеральному директору ДП "Укрвакцина" А. Макаренку забезпечити:

3.1. Своєчасне митне оформлення (за необхідності), отримання, проведення вхідного контролю якості відповідно до вимог законодавства України, інвентаризацію антиретровірусного препарату, наданого у якості гуманітарної допомоги.

3.2. Передачу до набувачів антиретровірусного препарату, наданого у якості гуманітарної допомоги, відповідно до затвердженого розподілу.

3.3. Надання в установлені терміни до Міністерства охорони здоров'я України звітів про надходження і використання коштів, отриманих за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ за формами, відповідно до Порядку складання місячної та квартальної фінансової звітності установами та організаціями, які отримують кошти державного та місцевого бюджетів, затвердженого наказом Державної казначейської служби України на відповідний рік.

3.4. Бухгалтерський облік гуманітарної допомоги та звітність відповідно до наказу Головного управління Державного казначейства України від 10 липня 2000 року № 61 "Про затвердження Інструкції про кореспонденцію субрахунків бухгалтерського обліку для відображення основних господарських операцій бюджетних установ", зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 14 серпня 2000 року за № 497/4718 (із змінами).

3.5. Подання звітності про наявність та розподіл гуманітарної допомоги до повного використання всього обсягу гуманітарної допомоги згідно із Законом України "Про гуманітарну допомогу".

3.6. Подання до Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабінеті Міністрів України заяв щодо одержання статусу гуманітарної допомоги для антиретровірусного препарату, що обкладається податками та зборами, звітів щодо одержання і розповсюдження гуманітарної допомоги у відповідності до вимог Закону України "Про гуманітарну допомогу".

4. Визначити Державну установу "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Міністерства охорони здоров'я України" (далі - ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України") відповідальною за моніторинг використання антиретровірусного препарату, наданого у якості гуманітарної допомоги.

5. Директору ДУ "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами МОЗ України" Н. Нізовій забезпечити:

5.1. Контроль за цільовим та раціональним використанням набувачами антиретровірусного препарату, наданого у якості гуманітарної допомоги.

5.2. Перерозподіл антиретровірусного препарату, наданого у якості гуманітарної допомоги, згідно з запитами набувачів.

6. Начальникам головних управлінь охорони здоров'я Дніпропетровської, Донецької, Київської, Полтавської, Тернопільської обласних державних адміністрацій, управлінь охорони здоров'я Запорізької, Одеської, Чернігівської обласних державних адміністрацій, начальнику Головного управління охорони здоров'я Київської міської державної адміністрації та директору Департаменту

охорони здоров'я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації забезпечити:

6.1. Отримання, вхідну інвентаризацію та цільове використання антиретровірусного препарату.

6.2. Розподіл і раціональне використання антиретровірусного препарату.

6.3. Бухгалтерський облік гуманітарної допомоги згідно з Планом рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ та Порядком застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку бюджетних установ, затвердженими наказом Головного управління Державного казначейства України від 10 грудня 1999 року № 114, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 20 грудня 1999 року за № 890/4183.

6.4. Подання звітності про наявність та розподіл гуманітарної допомоги до повного використання всього обсягу гуманітарної допомоги згідно із Законом України "Про гуманітарну допомогу".

6.5. Проведення щокварталу інвентаризації антиретровірусного препарату та подання актів інвентаризації із зазначенням кількості кожної серії антиретровірусного препарату і терміну його придатності до ДП "Укрвакцина".

Термін: щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним.

6.6. Проведення щомісяця обліку залишків антиретровірусного препарату та подання до ДП "Укрвакцина" зведеної інформації

Термін: щомісяця до 10 числа місяця, наступного за звітним.

7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                                                 Р. Богатирьова

 

ПОГОДЖЕНО
Голова Державної служби України
з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу
та інших соціально небезпечних
захворювань
________________Т. Александріна
________________2013