Про внесення змін до наказу МОЗ України від 16 вересня 2009 року № 673 ( із змінами)

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
18.01.2013                                                                N 35
м.Київ


Про внесення змін до наказу МОЗ України від 16 вересня 2009 року № 673 ( із змінами)    

З метою забезпечення рівномірного розподілу навантаження на фахівців лабораторної служби, розширення доступу ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД до проведення лабораторних досліджень з визначення кількості СД4-лімфоцитів та приведення назв центрів профілактики і боротьби зі СНІДом у відповідність до свідоцтв про державну реєстрацію

НАКАЗУЮ:

1. Унести до наказу МОЗ України від 16 вересня 2009 року № 673 "Про затвердження переліків центрів профілактики і боротьби зі СНІДом для проведення лабораторного моніторингу за ВІЛ-інфекцією і антиретровірусною терапією та проведення підтверджуючих досліджень в Україні, та переліку центрів профілактики і боротьби зі СНІДом та закладів охорони здоров'я, яким доручено здійснювати виплату державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям і дітям, які страждають на хворобу, зумовлену ВІЛ" (із змінами) такі зміни:

1.1. У пункті 1 підпункти 1.1. - 1.4 викласти в такій редакції:

"1.1. Перелік центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють лабораторний моніторинг за ВІЛ-інфекцією та антиретровірусною терапією (імунологічні дослідження - визначення кількості СД4-лімфоцитів) для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, що додається.

1.2. Перелік центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють лабораторний моніторинг за ВІЛ-інфекцією та антиретровірусною терапією (вірусологічні дослідження - визначення копій РНК ВІЛ-1) для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, що додається.

1.3. Перелік центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють лабораторний моніторинг за ВІЛ-інфекцією та антиретровірусною терапією (вірусологічні дослідження - визначення провірусної ДНК ВІЛ-1) для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, що додається.

1.4. Перелік центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють підтверджуючі дослідження на ВІЛ-інфекцію, для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, що додається".

2. Унести зміни до:

2.1. Переліку центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють лабораторний моніторинг за ВІЛ-інфекцією та антиретровірусною терапією (імунологічні дослідження - визначення кількості СД4-лімфоцитів) для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, затвердженого наказом МОЗ України від 16 вересня 2009 року № 673 (із змінами), виклавши його в редакції, що додається.

2.2. Переліку центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють лабораторний моніторинг за ВІЛ-інфекцією та антиретровірусною терапією (вірусологічні дослідження - визначення копій РНК ВІЛ-1) для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, затвердженого наказом МОЗ України від 16 вересня 2009 року № 673 (із змінами), виклавши його в редакції, що додається.

2.3. Переліку центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють лабораторний моніторинг за ВІЛ-інфекцією та антиретровірусною терапією (вірусологічні дослідження - визначення провірусної ДНК ВІЛ-1) для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, затвердженого наказом МОЗ України від 16 вересня 2009 року № 673 (із змінами), виклавши його в редакції, що додається.

2.4. Перелік центрів профілактики і боротьби зі СНІДом, які здійснюють підтверджуючі дослідження на ВІЛ-інфекцію, для закладів охорони здоров'я відповідних адміністративно-територіальних одиниць, затвердженого наказом МОЗ України від 16 вересня 2009 року № 673 (із змінами) виклавши його в редакції, що додається.

3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                                                             Р. Богатирьова

 

ПОГОДЖЕНО
Голова Державної служби України
з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу
та інших соціально небезпечних
захворювань
________________Т. Александріна
________________2012