Про передачу майна до сфери управління Держсанепідслужби України

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
22.01.2013                                                          N 47
м.Київ


Про передачу майна до сфери управління Держсанепідслужби України    

З метою забезпечення виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 03 жовтня 2012 року № 744-р "Про передачу цілісних майнових комплексів державних закладів, підприємств, установ та організацій до сфери управління Державної санітарно-епідеміологічної служби" та наказу Міністерства охорони здоров'я України від 21 вересня 2012 року № 176-о "Про ліквідацію бюджетних установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України", відповідно до Положення про Міністерство охорони здоров'я України, затвердженого Указом Президента України від 13 квітня 2011 року № 467, Положення про Державну санітарно-епідеміологічну службу України, затвердженого Указом Президента України від 06 квітня 2011 року № 400, та згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482 "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності"

НАКАЗУЮ:

1. Передати цілісні майнові комплекси (далі - майно) державних закладів, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МОЗ України, які ліквідуються згідно з наказом Міністерства охорони здоров'я України від 21 вересня 2012 року № 176-о "Про ліквідацію бюджетних установ і організацій, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України" зі змінами (далі - Наказ № 176-о), із сфери управління МОЗ України до сфери управління Держсанепідслужби України.

2. Установити, що акти приймання-передачі майна складаються за формою, встановленою у додатку до Порядку подання та розгляду пропозицій щодо передачі об'єктів з комунальної у державну власність та утворення і роботи комісії з питань передачі об'єктів у державну власність, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 вересня 1998 року № 1482 "Про передачу об'єктів права державної та комунальної власності", та підписуються членами комісії з передачі майна, склад якої затверджено наказом Держсанепідслужби України від 19 листопада 2012 № 109 "Про утворення комісій та забезпечення передачі державних закладів, підприємств, установ та організацій" зі змінами (далі - Наказ № 109).

3. Установити, що акти приймання-передачі майна юридичних осіб, що зазначені у пункті 1 цього наказу, оформлені та підписані членами відповідної комісії з передачі майна, склад якої затверджено Наказом № 109, а саме: головою відповідної ліквідаційної комісії (затверджено Наказом № 176-о), представником місцевого органу виконавчої влади, фінансового органу відповідної адміністративно-територіальної одиниці, представником установи або органу Держсанепідслужби України, що приймають майно (далі - отримувач), надаються отримувачем майна до Держсанепідслужби України відповідно до графіка, що наведений у додатку 1 до цього наказу.

4. Головам ліквідаційних комісій (затверджено Наказом № 176-о) забезпечити:

4.1. Передачу майна з підписанням актів приймання-передачі.

4.2. Передачу актів з приймання-передачі майна, підписаних працівниками структурних підрозділів центрального апарату МОЗ України, які є членами відповідних комісій, що затверджені Наказом № 109, до Держсанепідслужби України.

4.3. Документальне відображення результатів інвентаризації майна (протоколів, інвентаризаційних описів, довідок, актів, порівняльних відомостей, балансів на останню звітну дату з відміткою органу Державної казначейської служби України).

4.4. Передачу правовстановлювальних, технічних та інших документів щодо майна за окремим актом приймання-передачі цих документів як додатка до відповідного акта приймання-передачі майна.

4.5. Надання підписаних членами ліквідаційних комісій актів фіксування кредиторської заборгованості, складених за формою, згідно із додатком 2 до цього наказу, у строки, визначені графіком, що наведений у додатку 1 до цього наказу.

5. Департаменту роботи з персоналом, освіти та науки (М. Осійчук) за поданням Державної санітарно-епідеміологічної служби України (А. Понамаренко) забезпечити оперативне внесення (у разі виникнення необхідності) змін голів ліквідаційних комісій, затверджених Наказом № 176-о.

6. Керівникам структурних підрозділів МОЗ України, працівники яких включені до складу комісій з приймання-передачі майна, затверджених Наказом № 109, забезпечити своєчасне опрацювання та підписання актів приймання-передачі майна відповідними працівниками структурних підрозділів центрального апарату МОЗ України.

7. Голові Державної санітарно-епідеміологічної служби України А. Пономаренку забезпечити:

7.1. Уведення до складу комісій, затверджених Наказом № 109, голів відповідних ліквідаційних комісій юридичних осіб, що зазначені у пункті 1 цього наказу.

7.2. Оперативне внесення (у разі виникнення необхідності) змін до складу комісій з приймання-передачі майна, затверджених Наказом № 109.

7.3. Своєчасне подання актів приймання-передачі майна, що надійшли від установ або територіальних органів Держсанепідслужби України, на розгляд та підписання працівниками центрального апарату МОЗ України, які є членами відповідних комісій, що затверджені Наказом № 109.

7.4. Затвердження в установленому законодавством України порядку актів приймання-передачі майна та передачі затверджених актів (пронумерованих, прошнурованих, скріплених підписом голови комісії та печаткою) в одному примірнику до Управління бухгалтерського обліку МОЗ України.

7.5. Повідомлення у двотижневий строк після затвердження актів приймання-передачі майна органів державної статистики, державної податкової служби, фінансових органів, Фонду державного майна України про таку передачу для внесення відомостей до Єдиного реєстру об'єктів державної власності, відповідних органів охорони культурної спадщини (стосовно об'єктів культурної спадщини, що є пам'ятками) та Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

7.6. Закріплення в установленому законодавством України порядку у двотижневий строк нерухомого та іншого індивідуально визначеного майна за новоутвореними юридичними особами, що належать до сфери управління Держсанепідслужби України, на праві оперативного управління.

7.7. Здійснення в установленому законодавством України порядку оформлення та державної реєстрації речових прав щодо об'єктів передачі, права на які підлягають такій реєстрації.

7.8. Подання до МОЗ України пропозицій щодо майна, використання якого Держсанепідслужбою України не передбачено, у термін до 30 березня 2013 року.

8. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра Р. Моісеєнко.

Міністр                                                                        Р. Богатирьова

 

ПОГОДЖЕНО

Голова Державної

санітарно-епідеміологічної служби України

________________А. Пономаренко

________________2013 р.

 

 

 

звантажити