Про затвердження Плану заходів щодо виконання Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 роки

img

МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я УКРАЇНИ
НАКАЗ
16.01.2013                                            N 25
м.Київ


Про затвердження Плану заходів щодо виконання
Загальнодержавної цільової соціальної програми
протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 роки


З метою реалізації завдань і заходів Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 роки, затвердженої Законом України від 16 жовтня 2012 року № 5451 - VI (далі - Програма),

НАКАЗУЮ:

1. Затвердити План заходів щодо виконання Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 роки (далі - План заходів), що додається, та забезпечити Державній службі України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань (далі - Держслужба України соцзахворювань) координацію його виконання.

2. Покласти відповідальність за координацію виконання Плану заходів на Держслужбу України соцзахворювань.

3. Голові Держслужби України соцзахворювань Т. Александріній, голові Державної санітарно-епідеміологічної служби України А. Пономаренку, керівникам структурних підрозділів Міністерства охорони здоров'я України (далі - МОЗ України), керівникам закладів, що належать до сфери управління МОЗ України, головному позаштатному спеціалісту МОЗ України зі спеціальності "пульмонологія та фтизіатрія" забезпечити у межах компетенції виконання Плану заходів, затвердженого цим наказом.

4. Міністру охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних (міських) державних адміністрацій:

4.1. На підставі Плану заходів розробити та затвердити регіональні плани щодо виконання Програми.

4.2. Сприяти залученню представників інститутів громадського суспільства до виконання Плану заходів, затвердженого цим наказом.

4.3. Заслуховувати на колегіях органів охорони здоров'я питання Плану заходів.

4.4. Подавати інформацію щодо реалізації Плану заходів до Держслужби України соцзахворювань щокварталу до 10 числа, наступного за звітним місяцем, та за рік - до 01 лютого.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Міністра О. Толстанова.

Міністр                                                                                                  Р. Богатирьова