Сергій Риженко обговорив з головними держсанлікарями проведення оздоровчої кампанії 2011 року

img
Керівництво Уряду та Міністр охорони здоров'я України ставить перед Державною санітарно-епідеміологічною службою України пріоритетним завданням безпечне оздоровлення дітей влітку. Про це повідомив голова Держcанепідслужби Сергій Риженко під час виїзної наради з питань проведення оздоровчої кампанії 2011 року, яка відбулася в Черкасах.
«Благий намір «оздоровити» дуже легко перетворити на страждання для дітей та їх батьків. Найменше нехтування вимогами законодавства призводить до жахливих наслідків. Сьогодні у вас, головні державні санітарні лікарі, є все для попередження епідемічних ускладнень: нормативна база, лабораторії, підготовлений персонал. На своїх територіях ви повинні заручитися дієвою підтримкою місцевої влади. Мета у нас єдина – це здорові та щасливі діти», - зазначив Сергій Риженко.
Усі заклади, які будуть приймати дітей, повідомив Голова Держсанепідслужби України, повинні бути завчасно перевірені, а до керівників доведені усі недоліки, які необхідно виправити.
Сергій Риженко звернув увагу санітарних лікарів на дотримання необхідних норм щодо якості питного водопостачання, харчування, медичного обслуговування та проходження медичних оглядів працівниками.
«Табір – це збірна команда поварів, вихователів, охоронців, водіїв та інших. На сезонні роботи беруть кого завгодно, без медичних оглядів та відповідної підготовки. Факти прийняття на роботу таких осіб повинні розглядатись як злочин», - впевнений Голова Держсанепідслужби.
Голова Держасанепідслужби виступив проти існування наметових дитячих таборів. Діти повинні оздоровлюватись та відпочивати в гідних та безпечних умовах.
«На вас лежить велика відповідальність і питати будемо дуже жорстко» - сказав Сергій Риженко, підсумовуючи своє звернення до головних державних санітарних лікарів.
В рамках заходу учасники обговорили задачі, які стоять перед Держсанепідслужбою у період оздоровчої кампанії 2011 року, проаналізували епідемічні ускладнення, зареєстровані у минулому оздоровчому сезоні, головні державні санітарні лікарі курортних областей ознайомили з проведеними заходами щодо недопущення епідемічних ускладнень та належної організації оздоровчого періоду 2011 року.

Прес-служба МОЗ України